Човић критиковао приједлог резолуције у писму Бундестагу

Предсједавајући Дома народа Парламента БиХ Драган Човић саопштио је да се писмом обратио предсједници Бундестага Барбел Бас те посланицима у Бундестагу, поводом приједлога резолуције фракција СПД-а, ФДП-а и Зелених под насловом: Подржати БиХ на путу према бољој будућности.

Босна и Херцеговина 04.06.2022 | 17:58
Човић критиковао приједлог резолуције у писму Бундестагу

Човић је у писму поздравио интерес Њемачке као једне од најважнијих партнерских земаља и истакнуте чланице Европске уније за тренутну политичку ситуацију и подршку Босни и Херцеговини на путу према ЕУ и НАТО-у.

Подсјетио је на постојећи сигурносни контекст, као и на ужасе рата у Босни и Херцеговини, те је истакао солидарност с патњом украјинскога народа који се налази под бруталном руском агресијом.

У писму је Човић оцијенио како је, без обзира на добре намјере појединих њемачких представника, "приједлог резолуције постао један у низу инструмената радикалних кругова у Босни и Херцеговини који се залажу за неуставна рјешења и доминацију над Хрватима као најмалобројнијем од три конститутивна народа, али и мањинама попут Жидова и Рома".

Нагласио је како је Хрватима у циљу цјеловита, стабилна и функционална Босна и Херцеговина у окриљу ЕУ и НАТО-а "наспрам неуставног унитаризма и сепаратизма".

"Тим путем је одбацио и ад хоминем нападе, позивајући њемачке дужноснике на сарадњу у изградњи Босне и Херцеговине у којој ће се поштивати Устав и јачати владавина права", каже се између осталог у писму.

(Клиx)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Само ја

04.06.2022 16:33

Ја мислим овај је дојадио и својој зени

ОДГОВОРИТЕ
Name

ч34т43

04.06.2022 16:34

Цовицу ако постујес право засто блокирас новац за изборе засто си измјестио корито ријеке због своје хацијенде ,колико су срби обесправљени у Мостару

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

04.06.2022 17:48

Има ли ишта у БиХ да овомлицемјеру одговара изузев пљачке и кукања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

04.06.2022 21:16

Јеси ли им објаснио шта је легалан а шта легитиман хрват......и да би они у Бундестагу требали прихвати легалног нијемца и легитимног нијемца.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

04.06.2022 21:49

Који лицемјер,прави дзукац,одрон од цовјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха,

04.06.2022 21:52

Цовиц је поцео писти писма на разне адресе или на исте по 100 пута и сваки пут одбјеницу добије,никако му није јасно да европа неце торовске и племенске изборне законе.само сад несто слабо спомиње легитимност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњацки корпус

05.06.2022 08:24

Дефинитивно има веома јак утицај код Америкаца и у Европи . Занимљиво је да им пролази бас све иако гурају неке ствари мимо Закона , Устава, и раде против интереса сруга два народа сто не води никако помирењу .. али им напросто СВЕ пролази . Цак и Хрвати се маргинализују од стране Европе због својих блиских веза са Додиком и Русима. Додик колико год игра дупле игре , оцито је да нас Европа никад није ни вољела а сад јос мање посебно Додикову политику. Истина Додик се заиста дрзи Устава , јер нема икакве логике и Закона .. да се Шуме у РС и власниство преписују на БиХ а иста ствар у Федерацији и власниство Федерације. По јос доста питања функционисе тако сто нема логике њ разума ни Права . Опозиција у РС је ипак јос висе изгубила .. јер код нас Срба вази некакво " правило ината " , на цијој су страни Амери и ЕУ , српски народ је на другој страни !

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

05.06.2022 13:42

Сто се Ово смрзо а у Мостару висе од 36 степени Ваљда хладно од Радобоје на имању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јессс

05.06.2022 18:11

Коњу један склони се да и ми продишемо чисти зрак . Све си завадио,ђубре једно .

ОДГОВОРИТЕ