Потресан призор: Жене у Индији ризикују живот за воду

​Видео снимак који приказује жену како се пење по зиду бунара да би дошла до воде, истакао је акутну несташицу најдрагоцјенијег природног ресурса у неколико области централне индијске савезне државе Мађа Прадеш, преноси ББЦ.

Свијет 04.06.2022 | 08:05
Потресан призор: Жене у Индији ризикују живот за воду

На овом снимку, са великим бројем прегледа на интернету, види се како жена без одговарајуће опреме, појаса и ужета, силази низ бунар да би приступила води.

Људи у селу Гусија приморани су да предузимају такве екстремне мјере након што су бунари и баре пресушили, а неколико других области широм Индије суочава се са сличном кризом, наводи ББЦ.

Видео снимци који приказују становнике Индије како ризикују своје животе да би добили воду често постају вирални, а у априлу је на сличном видео снимку приказана жена како силази у бунар у држави Махараштра.


У Гусији, незадовољни мјештани су поручили да ће ове године због тога бојкотовати локалне изборе, незадовљни радом владе.

"Морамо да се спустимо у бунар да прикупимо воду. Постоје овдје три бунара, сви су скоро пресушили. Ниједна ручна пумпа нема воду. Владини званичници и политички лидери долазе овдје само током избора. Овог пута смо одлучили да не дајемо гласове док не будемо имали одговарајуће водоснабдијевање", реклаје једна жена новинској агенцији АНИ.

У глобалном извјештају из 2019. Индија је наведена међу 17 земаља у којима је "водени стрес", био "екстремно висок", што значи да користе скоро све своје резерве воде, наводи ББЦ.

(Еуронеwс)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Т39842288

04.06.2022 07:44

Гдје Ватикан, који лежи на билионима долара, еура франка, на тонама злата, и глуме неки центар вјере и божанства, Папа се вози у папамобилу који кошта 250000 еура, а виде народ нема чаше воде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одличан примјер

04.06.2022 08:23

Борбе за људска права???????? Тако треба да се бори становништво свих држава,јер,политичаре једино занимају гласови на изборима.Е,па,ускратимо им то задовољство,као што они нама ускраћују наша људска права!Тад ће се све почети мијењати на боље.Не оклијевајмо,и не плашимо се тих кукавица,које се крију иза леђа корумпиране полиције и правосуђа!Не дозволимо да уништавају животе наших потомака!Узвратио,на исти начин!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тужно

04.06.2022 11:41

Највеца експлоатација и искориштавање малољетне дјеце је у Индији, зашто ови хуманитарци и борци за људска права томе не стану у крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тужно 2

04.06.2022 20:16

Па зашто индијске власти, које се сматрају будућом економском силом, не среде ствари? Изгледа да је Индија била и остала сиротиња над сиротињама!