У два дана два пута директор именован и једном смијењен

– Коалициони партнери на локалном нивоу у Бањалуци, СНСД и ДЕМОС су коначно постигли договор око фотеља у предузећу “Деп-от”.

Република Српска 03.06.2022 | 23:12
У два дана два пута директор именован и једном смијењен

Надзорни одбор предузећа именовао је данас поново Жељка Савића из ДЕМОС-а за новог директора предузећа, само дан након што га је смијенио, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

На управо завршеној сједници Надзорног одбора за замјеника директора именован је Ново Грујић који је 13 година био у директорској фотељи, док ће функцију техничког директора обављати Миленко Јаћимовић, такође из ДЕМОС-а.

Овом сједницом заустављена је кадровска вртешка започета јуче ујутро када је Савић прво именован за директора, а онда затим убрзо и смијењен.

Подсјећамо, по коалиционом договору на локалном нивоу између ДЕМОС-а и СНСД-а, руководеће позиције у овом предузећу су требале припасти странци Недељка Чубриловића.

Да би се то десило, Ново Грујић (СНСД) је морао да напусти функцију. Како би га наговорили да што лакше преда фотељу, скупштина предузећа је измјенила систематизацију и намјенила му позицију замјеника директора.

Он је затим прошле седмице поднио оставку, а на његово мјесто је јуче именован ДЕМОС-ов Жељко Савић.

Савић је требао Грујића да именује за помоћника, али то није урадио јер Надзорни одбор није дао сагласност да мјесто техничког директора попуни неко из ДЕМОС-а, што су опет ови сматрали да им припада по договору са СНСД-ом.

То га је како се испоставило, коштало директорске фотеље јер га је Надзорни одбор, недуго након именовања смијенио.

Ипак, иако се шпекулисало како ће двије странке раскинути коалицију у Бањалуци, договор је ипак постигнут.

(Цапитал)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Стварност

03.06.2022 21:43

Јадна нам мајка, па ово нема у тунгузији. Ааа гдје живимо, шта смо Богу згријешили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

04.06.2022 08:05

Спрдња а не политика у слузби градјана.

Name

Лијевце Поље

04.06.2022 08:40

Ето како се СНСД бори за градане и РС боре се они за фотеље у предизецима да могу извлацити новац градана исто као сто скупстинска вецина коци Бањалуку и неда нормално фнкционисање града то је оно сто смо бирали да смо могло горе нисмо и то су те ,,ПАТРООТЕ,,,, а уствари људски олос

Name

Менталитет

04.06.2022 09:28

Младе се уци од средње сколе да буду ухљеби и да се уцлане у неку странку па тек онда да буду струцњаци..

Name

Прелетачевић

04.06.2022 08:04

И шта онда кажу, није приватна држава. Ми смо њихови робови само нам то нико није рекао. Омладино идите одавде и не жалите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

05.06.2022 06:01

Зар неби било боље за над који немислимо нигдје ици одавде да млади мало укљуце своје мозгове и изаду на гласање и гласају савјесно гледајуци на стање у насој републици а не да по заврсетку сколовања одмах иду у ,,,биро црвене боје,,, да би добили цланске карте и да створимо једном амбијент у дрзави гдје смо сви градани исти пред законом а не као у овом трулом систему гдје свим и свацим командује једна битанга која ницим то незаслузује