ФУП се огласио о дојавама бомби: Шта се до сада зна?

Узимајући у обзир новонастале околности о већем броју дојава о постављеним експлозивнима направама у јавним објектима, о свему се огласила и Федерална управа полиције (ФУП).

Република Српска 03.06.2022 | 11:14
ФУП се огласио о дојавама бомби: Шта се до сада зна?

Подсјетили су да, у претходном периоду путем система за електронску размјену поште (е-маил) већи број јавних институција запримио је поруке пријетећег садржаја које су садржавале и дојаву о постављеним експлозивнима направама.

"Полицијске агенције су у свим наведеним случајевима правовремено предузеле све мјере и радње како би се отклониле сумње и спријечило наступање могућих посљедица. Активностима полицијских агенција је установљено да се у свим појединачним случајевима радило о лажним дојавама, које су за циљ имале узнемирење грађана и јавности", кажу из ФУП-а.

Надлежне полицијске агенције, додају из ФУП-а, уз надзор тужилаштва, предузимају све неопходне активности на документовању извршених кривичних дјела, идентификацији и проналаску починилаца који су упутили лажне дојаве о постављеним експлозивним направама.

"Према прикупљеним подацима, лица која су упућивала лажне дојаве су за регистрацију е-маил рачуна користила wеб домене које су у власништву иностраних компанија, те се у том погледу за откривање починилаца користе капацитети међународних полицијских органа Интерпола и Еуропола", додају из ФУП-а.

Нагласили су да наведене противправне активности чије су мете институције и јавни објекти у Босни и Херцеговини не представљају изолован случај и да на исти начин долази до угрожавања рада државних институција у сусједним земљама.

"Због наведеног, дио ангажмана Федералне управе полиције се односи и на правовремену размјену података са регионалним полицијским агенцијама, од којих се очекује постизање заједничког резултата", нагласили су из ФУП-а.

Федерална управа полиције позвала је све грађане да потврде своје повјерење у рад истражних органа рекавши да ће полицијске агенције предузети све неопходне мјере да заштите њихову сигурност.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Декаде

03.06.2022 10:56

Па ваљда оно сто се зна неце реци јер истина се не говори само бљеставе лази

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

03.06.2022 12:34

Тако се дешава кад људи немају нормалну колотечину немају нормалан посао па се навечер потрбуше ипоцну измишљати себи разоноду да разбију свакодну монотонију

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

03.06.2022 15:24

И шта знате ? Ништа, као и обично.

ОДГОВОРИТЕ