СЛО: Скупштина потврдила нову Владу Роберта Голоба

Словеначки Парламент је уверљивом већином потврдио министре у новој Влади премијера Роберта Голоба, чиме је она започела свој мандат.

Регион 01.06.2022 | 20:59
СЛО: Скупштина потврдила нову Владу Роберта Голоба

За екипу састављену од 17 министара и министарки гласало је након вишесатне расправе 53 посланика из три странке Голобове владајуће коалиције.

Против је било 28 посланика из Словеначке демократске странке досадашњег премијера Јанеза Јанше и из демохришћанске Нове Словеније, која је била у досадашњој владајућој коалицији, пренео је портал Индеx.хр.

Голоб је у свом наступу на почетку седнице нагласио да је његова влада добро састављена комбинација искусних политичара и стручњака за поједина подручја, да ће одмах почети да ради на приоритетима зацртаним коалиционим уговором и да ће грађани на такву владу ускоро моћи бити поносни.

Реч је о 13. словеначкој влади од стицања државне самосталности и једној од најбрже састављених након парламентарних избора који су ове године одржани 24. априла.

Уз министре из Голобове странке Покрет слобода која је на изборима освојила највише гласова, у њу су ушли и министри из две коалиционе странке, Социјалних демократа и странке Левица.

Голоб је приликом представљања своје екипе казао да не очекује уобичајених 100 дана мира за нову владу и да ће она одмах почети да ради и буде оперативна, што је, како је навео, потребно с обзиром на домаће изазове и ситуацију у свету.

(Тањуг Фото: Агенције) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Татар

02.06.2022 09:15

Овај ми уопште не лици на политичара.

ОДГОВОРИТЕ