Љубав јача од рата: Венчали се Украјинац и Рускиња и то у Црној Гори!

Док су живели у Украјини Илија и Марија нису ни слутили да ће вјечну љубав једно другом обећати у главном граду Црне Горе.

Занимљивости 01.06.2022 | 17:56
Љубав јача од рата: Венчали се Украјинац и Рускиња и то у Црној Гори!

Двадесетпетогодишњи Украјинац и деветнаестогодишња Рускиња упознали су се у Севастопољу, а вјенчали јуче у Подгорици.

Кум им је био Бањалучанин Недељко Радишић у чијем апартману у Сутомору Илија Кудријацев и Марија Соловјева бораве. Кума, такође Украјинка, раније је резервисала боравак у Радишићевим апартманима. Дошла је са дјецом, јер је супруг морао остати у Украјини.

<имг срц="хттпс://статиц.ексклузива.ба/уплоад/аттацхментс/1арус_хy8.јпг" алт="" />

<див цласс="роw"> <див цласс="цол-xс-6 теxт-лефт">

Фото: Борис Пејовић/Вијести.ме

 

лија и Марија не крију срећу што су се на заједнички живот, љубав и поштовање, обавезали баш у Подгорици.

"Илија живи у Севастопољу, ја сам дошла у тај град у тренутку када је Украјина већ била окупирана. Тамо смо се и упознали. Нисмо очекивали да ћемо се вјенчати у Подгорици. Сретни смо што брак можемо склопити у миру овдје, гдје можемо бити опуштени и спокојни, релаксирани од свих других политичких догађаја", казала је Марија.

 

На питање да ли ће Црна Гора и постати њихов дом, још нису сигурни.

<имг срц="хттпс://статиц.ексклузива.ба/уплоад/цонтент/1рус_9ЈГ.јпг" дата-филенаме="1рус.јпг" /><бр />Фото: Борис Пејовић/Вијести.ме

"Око двије седмице смо у Црној Гори. За сада још увијек не знамо гдје ћемо живјети, али овдје нам се много допада. Не осјећамо да постоји нетрпељивост између Руса и Украјинаца у Црној Гори", истиче Илија.

Без обзира на то коју ће земљу изабрати за будући заједнички живот, једно је извјесно - у Црној Гори ће провести медени мјесец.

Овдје се, како уз осмијех кажу, осјећају слободно и сигурно.

"Наравно да се осјећамо слободније него тамо одакле смо дошли. Захвални смо црногорском народу на гостопримству. Не морамо да размишљамо које смо националности и држављанства. Можемо просто да остварујемо наше планове и да волимо једно друго", додаје млада Рускиња.

Бурно стање у Украјини не јењава, а рату се не назире крај.

Илија и Марија се надају неким сретнијим временима, споразумном и мирном завршетку ратних дешавања. Надају се и да ће што прије моћи да виде своје породице.

"Мој отац је у Украјини. Бринем за њега, али сам сигуран да ће бити све у реду. Не желим да се пролива крв. Желим завршетак рата и надам се миру у својој земљи", прижељкује младожења.

Слога и поштовање, кажу младенци, једини су кључ за одржавање добрих међуљудских и међународних односа. Илија и Марија једино рјешење виде у помирењу ова два народа.

"Ми гласамо за мир. Желимо да не буде рата и да сви живе на земљи безбрижно. Надам се миру у Украјини, да се сви воле и поново буду сретни", својим сународницима поручује млади брачни пар.

Недељко Радишић, власник апартмана у Сутомору, у којем младенци тренутно бораве, имао је ту част да буде вјенчани кум младом брачном пару.

"Сретан сам што су Руси и Украјинци заједно, свима је тешко што је овакво стање у сусједним земљама и што се ово десило. Код мене борави још један пар, али за сада не планирају вјенчање. Ово је за мене велика срећа, јер су овакви догађаји и поруке које они шаљу јако битне за све људе у оваквом времену", казао је Радишић за портал <а хреф="хттпс://www.вијести.ме/вијести/друство/604971/рускиња-и-украјинац-вјенцали-се-у-подгорици-љубав-јаца-од-рата?фбцлид=ИwАР3тxХXxјпбwYБРQРостпхк3еwОб8З1СД4лаИНзавАпи1дФxw6хАпјЕФФ4А" таргет="_бланк" рел="ноопенер">Вијести.

<имг срц="хттпс://статиц.ексклузива.ба/уплоад/цонтент/5411952_2301727_фф_2XУ.јпг" дата-филенаме="5411952_2301727_фф.јпг" /><бр />Фото: Борис Пејовић/Вијести.ме

(вијести.ме)

Коментари / 0

Оставите коментар