ХР медији: ХГСС повукао објаву о рушењу авиона

- Спортски авион Цесна са четири путника нестао је данас северно од Раковице, у области Кордуна јужно од Карловца и Слуња, саопштила је Хрватска горска служба спасавања (ХГСС).

Регион 29.05.2022 | 17:08
ХР медији: ХГСС повукао објаву о рушењу авиона

Како се наводи у објави на Твитеру, на терену је 30 чланова ХГС С-а. У доласку је још 30 чланова, међу којима и тимови са псима.

Поједини хрватски медији пренели су, позивајући се на саопштење ХГС С, да се авион срушио, а касније су објавили да је ХГС С повукао ту информацију са Твитера. На Твитеру ХГС С-а сада стоји обавештење да је авион нестао.

ХГШ је на Твиттеру прво објавио да се спортски авион са четири путника срушио данас северно од Раковице, а потом објаву избрисао и известио да је авион нестао, преноси Хина.

Цивилна заштита саопштила је раније да је нестао авион типа Цесна који је данас полетео из Сплита, а кретао се према Немацкој и да су на координате нестанка упућени чланови ХГС С-а с дроном и полиција.

Хрватска контрола лета обавестила је Оперативни центар цивилне заштите о несталом свиону северно од Раковице, на висини 2.300 стопа.

Карловацка полиција саопштила је да је у 11.48 сати примила дојаву да је са радара Хрватске контроле зрацне пловидбе у 11.25 сати нестао авион типа Цесна 182, на ширем слуњском подручју, који је летео из правца Сплита према Немацкој.

Одмах по дојави у претрагу подруцја су се укључила 34 полицијска службеника, међу којима припадници специјалне и интервентне полиције и 28 припадника Хрватске горске службе спасавања који у претрази користе дрон.

(Тањуг Фото; ГССС ХР)

Коментари / 0

Оставите коментар