БиХ потребна помоћ на путу у ЕУ, а не обука за ратове

Шаровић каже да је ћутање људи из власти знак одобравања.

Република Српска 29.05.2022 | 13:36
БиХ потребна помоћ на путу у ЕУ, а не обука за ратове

Оружане снаге БиХ не треба обучавати како би се одбраниле од Русије и земљу не треба увлачити у тај сценарио и не могу да вјерујем да је то ико од званичне власти тражио, изјавио је предсједник СДС Мирко Шаровић, поводом изјаве министра спољних послова Велике Британије Лиз Трус да њена земља пружа подршку Босни и Херцеговини и Чешкој тако што обучава њихове оружане снаге како би се одбраниле од руског утицаја?!

Шаровић каже да је ћутање људи из власти на овакве изјаве знак одобравања.

„Нико од владајућих није реаговао? Зашто? Као и обично праве се мртви када год немају одговор и не знају шта да раде. Али сви знамо да је ћутање знак одобравања и да док они упорно ћуте ствари се и даље слажу, уз сагласности и потписе представника наше власти у међународним круговима“, казао је Шаровић и поручио: 

„О томе треба да се изјасне и представници Републике Српске у заједничким институцијама, а колико видим ћуте на изјаву британског министра спољних послова. Уколико желе да БиХ иде напријед и да је  безбједна и сигурна треба да јој помогну да што прије постане чланица ЕУ  и то јесте приоритет БиХ, а не никакве обуке за неке ратове“.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Тако

29.05.2022 12:03

Је имењаце ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

29.05.2022 12:10

Госпон Саровиц, када цемо поцети развијати привреду да зауставимо одлазак младих?

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

29.05.2022 14:05

Кад сменимо тренутну власт, ако поново не покраду изборе

Name

Татар

29.05.2022 12:17

Кад видим и чујем колико су земље у окружењу напредовале мислим да је Босни потребна једна цистерна бензина да се полије и запали да изгори заједно са онима који су је довели довде и да из пепела никне нормална држава која ће знати ценити своје градјане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анаконда

29.05.2022 12:24

Опозиција је као и ми градјани, изгледа, у кандзама Милокрада. У загрљају дављења вец деценију..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

29.05.2022 13:56

Босна и Хервеговина умире у агонији због криминала и корупције коју нам је Запад подрзао и одрзава..Нисмо скоро цули да се у БиХ отварају јаке фирме које запосљавају по 1000 радника..Запад улазе у БиХ у све оно да не буде напретка и да не моземо сами да се одрзимо..Не зеле БиХ у ЕУ него гура све у неки ,,отворени балкан" Као отворена кафана..Ех тад це тек да се удрузе криминалци ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

29.05.2022 14:06

Ма дај, пусти црвене, само се бламирају хахахах Је ли мозе неко да замисли сина игора са пуском у рову ? ххахахха или неког размазеног синцица црвених гузоња ? хахха или гирица д као медицинска сестра на фронту ? хахахах Па они лете на море авионом РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирна

29.05.2022 18:54

Да ли бисте господине Шаровићу питали ко краде студентима паре и њихове семинарске и умјетничке радове на државним факултетима и проглашава их својим? Срдачан поздрав и поштовање ако сте заинтересовани зашто је пропала РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

30.05.2022 10:00

..када су домаце снаге слабе , треба помоц из вани

ОДГОВОРИТЕ