Лучић: Телеком Србија има чиме да се похвали

- Компанија Телеком Србија ове године обележава 25. рођендан и има чиме да се похвали, каже генерални директор ове компаније Владимир Лучић.

Свијет 29.05.2022 | 09:47
Лучић: Телеком Србија има чиме да се похвали

"У последње три године оперативна добит Телекома расла је скоро четири путра брже од прихода који су повећани за непуних 20 милијарди, а оперативна добит порасла је за 20,5 милијарди, са 24,9 на 45,3 милијарде динара", предочио је Луичић у интервјуу за недељну Политику.

Он је најавио да ће од августа сви корисници услуга Телекома моћи да прате утакмице Премијер лиге и све утакмице квалификација за Европско првенство у фудбалу на каналу Арена.

"Током 2021. године Телеком је први пут у својој историји постао највећи оператер по броју корисника у сва четири сегмента пословања: фиксна, мобилна телефонија, интернет и мултимедија. Задржао је лидерску позицију у фиксној и моблиној телефонији. У фиксној има три пута више претплатника од свих осталих оператера заједно, а у мобилној за трећину више од друге по величини компање", указао је Лучић.

Он је посебно истакао да је Телеком постао убедљив лидер и у два преостала сегмента пословања, интернету и мултимедија.

"2018. године не само да је заустављен тренд пада броја корисника инктернет услуга већ од тада стабилно расте из године у годину. Захваљући новом пословном приступу удео Телекома на тржишту интернета на крају 2021. године достигао је 55 одсто с тенденцијом даљег раста", предочио је Лучић.

Он је подсетио да је Телеком у последње четири године улагао у оптичку мрежу, јаку мобилни телефонију, супериорне спортске садржаје, аквизиције кабловских оператера и сопствену продукцију.

"Сада је већ јасно не само да смо убедљиви лидери у Србији, него и да ту лидерску позицију нећемо изгубити ни у следећих 10 година свидело се то некоме или не", поручио је Лучић.

(Тањуг Фото: МТС)

Коментари / 0

Оставите коментар