Шеранић уручио десет монитора болници у Бијељини

Бијељинској болници “Свети врачеви” испоручено је десет монитора за праћење виталних параметара пацијената. Примопредаји је присуствовао и министар здравља РС Ален Шеранић.

Република Српска 27.05.2022 | 16:50
Шеранић уручио десет монитора болници у Бијељини

Донирани монитори корак су ближе још квалитетнијем праћењу клиничког стања лежећих пацијената. Осим што олакшавају рад  здравствених радника, ова врста опреме, у великој мјери, штеди и вријеме.

“Болница је добила десет таквих монитора и то је само почетак  планираних дониција која ће стићи из ресорног министарства у бијељинску болницу”, рекао је др Златко Максимовић, директор ЈЗУ Болница “Свети врачеви” у Бијељини.

Апарати су уручени бијељинској Болници у оквиру акције испоруке медицинске опреме коју је Влада набавила за здравствене установе у Српској.

“Током ковида слушали смо потребе здравствених установа, шта је то неопходно да би могле да што квалитетније пружају заштиту становништву и на бази тих потреба пројектована је ова опрема", рекао је др Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите РС .

Из министарства су рекли да почињу и са испоруком  пацијент-монитора, који прате виталне знаке и мултифункционални су, што значи да могу да буду кориштени на свим одјељењима. За то вријеме, бијељинска болница постала је препознатљива у земљи и региону по квалитету здравствених услуга из области кардиоологије.

"Прошле седмице почели смо и са криоаблацијом, као самим врхом у електрофизиологији, те полако формирамо одсјек за аритмије", изјавио је  проф. др Лазар Ангелков.

Болница Свети врачеви уједно је обиљежила и годину дана од почетка рада Пејсмејкер центра.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Крушко

27.05.2022 15:11

Колико пара? Јел надувана, или нормална цена? Питам за друга из Врбање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.05.2022 04:46

Зар овај сераниц јос није смјењен?

Name

БОБ РОЦК

28.05.2022 06:22

Ај не с...., петљате са срцом а пацијент коме је ексер пробио шаку чека 5 сати

ОДГОВОРИТЕ