Италијан нуди својим гостима собу са пчелама!

Прослављајући Светски дан пчела, италијански пчелар Роко Филомено је недавно отворио прву собу на свету која се издаје на Аирбнб-у, која садржи кошницу пчела у соби односно собу са правим пчелама…

Занимљивости 27.05.2022 | 18:12
Италијан нуди својим гостима собу са пчелама!

Са овом занимљивом али бизарном идејом соби од пчела коју је назвао “Wондер Бее & Бее” он је омогуц́ио гостима да спавају уз звук преко милион инсеката који зује изнад њихових глава

Смештен на Роковој фарми маслина недалеко од сликовитог села Гроттоле у ​​јужној Италији, јединствени смештај је дизајнирао уметник Давиде Таглиабуе, финансиран кроз цроwдфундинг и изграђен уз помоц́ локалних волонтера.

Скромна конструкција је у потпуности направљена од дрвета коштала је само 17.000 долара за израду. Можда на први поглед не изгледа много, али оно што га заиста чини јединственим је то што је изграђена око џиновске кошнице коај виси са стропа од преко милион пчела у њој.

Главна идеја је била да посетиоци заспу уз зујање пчела, звук брујања за који се зна да има умирујуц́и ефекат.

“Ово је прво место на свету где можете да спавате уроњени у препознатљив звук и арому пчела, доживљавајуц́и ” терапију пчелама“ на најаутентичнији и природнији начин“, рекао је пчелар Роко Филомено.

Док леже унутар собе-куће, гости такође могу да гледају кроз посебно направљену кутију на плафону да виде пчеле заузете изградњом своје колоније.

Током боравка у овој кући – соби “Wондер Бее & Бее” (тако јој је име на  Аирбнб-у ) гости могу уживати и у доручку од рикоте, јагода, домац́ег кекса и, наравно, меда.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар