Иванић упозорио: Додик и СНСД су затворили сва врата Српској, имаћемо посљедице!

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и власт СНСД-а затворили су сва врата Републици Српској, прво окрећући леђа Западу, а сад и Русији. То ће имати далекосежне посљедице по Републику Српску, упозорио је почасни предсједник ПДП-а и бивши члан Предсједниства БиХ Младен Иванић, гостујући у емисији "ТВ интервју" БН телевизије.

Република Српска 26.05.2022 | 21:40
Иванић упозорио: Додик и СНСД су затворили сва врата Српској, имаћемо посљедице!

Због страха од губитка личних интереса, Додик је жртвовао Републику Српску, сматра Иванић коментаришућу увођење санкција Русији.

- Зашто није сазвао сједницу и јасно ставио до знања да ако буде прегласан да би покренуо витални национални интерес, каже Иванић и оцјењује да Додик то очито неће и не смије.

То отвара простор бошњачким представницима да раде шта хоће, па и по штету Републике Српске, тврди Иванић.

- Додик је изабран да то мора да заустави или је ријеч о човјеку коме је важнија лична позиција па с нас шта буде. Шта ради сад, па он само кука и каже ови то раде без моје сагласности, а ништа не чини да то заустави. Он да је одржао сједницу Предсједништва, имао је све елементе да поднесе кривичну пријаву за кршење Устава, јер кад би се уз сједницу Предсједништва утврдило да нема одлуке и неко понашао другачије, тај чини кривично дјело. Овако без те сједнице, без јасне одлуке да нема става. Додик њима даје простор да раде шта хоће и раде шта хоће, рекао је Иванић.

Иванић тврди да је Додик својим нечињењем створио реалну шансу да Русија заврне доток гаса БиХ, а тешко да може да гарантује да иједан руски званичник може у овим околностима да уђе у БиХ.

Он наводи да изласком Русије из Савјета за имплементацију мира, у Босни и Херцеговини доминира Запад што није добро за Републику Српску, јер је актуелна власт Српске порушила све мостове са Западом.

- Република Српска има катастрофалну међународну позицију јер нико ни са ким не разговара. Такву атмосферу на направила актуелна власт. Како ће неко разговарати с вама кад Додик каже за долазак  њемачких војника у БиХ, да неће нацисте. Како ће с вама неко разговарати из Америке када сте све редом извријеђали, од бивше амбасадорке којој нисте пружали руку до Ескобара кога сте назвали убицом, рекао је Иванић И закључио да је зато Република Српска данас у тежој ситуацији него непосредно иза рата.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Гласнарода

26.05.2022 19:59

Ми мислимо да да овај цовјек треба да се лијеци бас је болестан!Додусе Додику је потребна понека терапија али он ту није крив јер немозе сам против овакве гамади!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.05.2022 22:23

А ми смо сигурни да ти треба да се лијецис, мада је прогноза лоша јер је код тебе болест у поодмаклој фази.

Name

Значи

27.05.2022 07:01

Треба да га подржимо, као што смо некада подржали "Друга Тита", а прије тога смо свргли сопственог Краља ! Е видиш, све то у прошлости је довело до овога данас ! Само још фали нека будала, да крене са паролом "боље рат него пакт, боље гроб него роб" !

Name

Ре Гласнарода

27.05.2022 10:54

Ти сигурно ниси глас оних чија су дјеца отишла из ове несретне земље због накарадног система који је успостављен. Ти сигурно ниси глас способних,образованих људи којима није билло мјеста у овом систему јер не могу бити послушници и слијепи извршиоци сулудих идеја које овај народ воде у пропаст и нестанак. Сигурно ниси ни глас већине обесправљених и понижених бораца,који су стварали РС а сада су обичне слуге и најамници лопова,папака,дезертера и остале братије. Ти ниси глас великог броја људи само што ниси свјестан тога. А овај човјек је за разлику од тебе и теби сличних само мудар и рационалан. Ти си глас секте и њеног накарадног система и ништа више од тога. Али брзо је октобар,сигуран сам да ће се гласно и јасно чути глас народа. Дошло је до зида нема се више куд. Џаба,новци,лажи,вријеђање политичких неистомишљеника,подметања и преваре.

Name

Истина

26.05.2022 20:10

Вец имамо,оде народ и коме треба таква земља?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.05.2022 07:02

Како коме, па Арапима, тамо није остало још пуно Нафте !

Name

Фарса

26.05.2022 20:51

Додик ради у договору са западним представницима то је јасно. Нама баца бомбе са супротном прицом, да се не досјетимо. Издајник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браин wасхед

27.05.2022 02:42

Па народ који га је изабрао и не заслужује боље. Ко год покуша нешто да договори са Западом и муслиманима он се проглашава издајником. Овај народ је гомила исправних мозгова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно тако

27.05.2022 07:13

Народ цути и трпи, и гледа како нам младост бјези одавле главом брез обзира

Name

мислим

27.05.2022 05:00

Нај опсније је сто ради Рс и њена влада је увоз азијске радне снаге .За двадесетак година бисе вецинско становниство .

ОДГОВОРИТЕ