Највећи лавиринт у Европи налази се у Србији! (ВИДЕО)

Највећи лавиринт у Европи се не налази у Француској, Италији или Немачкој, већ у – Баточини. Део је забавног парка, који чине још и магична кућица, терени за мини голф, трамболине...

Занимљивости 26.05.2022 | 15:25
Највећи лавиринт у Европи налази се у Србији! (ВИДЕО)

Овај парк је саградио Гордан Срејић који живи у Аустралији. Имао је жељу да у Србији сагради нешто што ће бити препознатљиво у целој Европи.

„Стаза лавиринта дугачка је три и по километра. Како се нико не би изгубио, постоје мапе које се налазе у различитим деловима лавиринта, тако да ако је потребна нека мања помоћ, посетиоци могу сами себи да помогну. Такође, присутни су редари који стално шетају лавиринтом“, објаснила је Марина Богдановић, менаџерка забавног парка.

На питање колико је људима времена потребно да пронађу излаз, одговорила је: „У лавиринту људи проводе од 45 минута до сат времена.“

У близини се налази и једна кућица која споља изгледа као да је из Толкиновог романа „Хобит“, међутим изнутра је уређена као стара српска кућа. Када дођете до ове куће имате осећај као да сте у бајци. А у свакој бајци постоји чаробњак – Нагиб Исмаиловић спровео је идеју о магичној кућици. Све време водио се вером у бајке, јер имају посебну моћ над децом.

Испред куће постоји и бунар, поштанско сандуче и чаробна шума. Циљ му је био да на бајковит начин приближи српску културу деци која у данашње време и немају пуно прилика за то.

„Приказао сам културну баштину једног народа“, објаснио је.

Одакле је почео са стварањем куће, на које је све детаље обраћао пажњу, као и како она и лавиринт изгледају погледајте у видеу:

(Прва.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар