Виде ли млади људи своју будућност овдје?

У мору политичких тема, како на глобалном, тако и на регионалном плану, младих људи често и нема. Најчешће се за њих веже појам одласка из земље. Али, шта је са онима који остају, који имају своје идеје, послове и пут. Они се не баве политиком, већ покушавају себе да изразе кроз креативност, умјетност и друштвени ангажман ,а своју будућност виде на овим просторима. Баш такви су били саговорници емисије Глобално БН ТВ.

Република Српска 25.05.2022 | 23:57
Виде ли млади људи своју будућност овдје?

Друштвене мреже, јавно представљање, контакт са људима, стигма, почетци, страх од неуспјеха, налазе се данас пред сваким младим човјеком, који тражи своје мјесто у друштву, на начин да се осјети користан,прихватљив и задовољан.

Међутим, свему томе приступа се нагло, с превеликим очекивањима, што резултира површношћу.

”Млади можда јесу обавјештенији,много су упућенији у те глобалне и локалне теме.И те како добро знају шта се дешава и у свијету и код нас,међутим свему томе не придају неки велики значај и пажњу,па је то знање шупље и површно”, рекао је јутјубер Војислав Перић

”Управо та површност која је присутна у свијету младих, доводи до тога да ти уствари не упознаш неку другу особу, и онда је или одбациш или пренагло уђеш у неки однос, те послије себи навучеш неку муку”, каже аутор књиге “Како бити шмекер?” Вук Стеванић.

И спортски новинар Димитрије Нишавић имао је својкоментар.

”Волим добре људе. Волим ако већ постоји потреба да се угледамо на неког, онда да то буду људи који доприносе нешто овом друштву, свијету и овим људима.”

Јутјуб не утиче на омладину,каже Перић,нити ствара неку слику која се касније реплицира на друштво,јер већ унапријед се полази од личне одговорнсоти креатора према појединцу који користи јавне платформе.

”То је друштвена мрежа као и све друге,а људи који су креатори те мреже су људи који већ са неким васпитањим и убјеђењем унапријед долазе на ту мрежу и на основу тих убјеђења,увјерења креирају садржај за остале људе.”,додаје Перић

Млади људи треба да обрате првенствено пажњу на себе и оно што раде, да мање гледају друге и коментаришу, осуђују их. Свако свој дио задатка треба да обави на најбољи начин и тако ће све боље да функционише, закљечено је на крају емисије Глобално ТВ БН.

Опширније у ВИДЕУ:


(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Пх

25.05.2022 23:40

Та мисаона питања ... Ако нас мозете побједити на изборима (3 блок, пасивно уцестован у активностима) цеститацемо вам, ако не плацате порез на васу дјелатност ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамара

26.05.2022 00:01

Ај, па и старији све висе и висе иду вани, засто би млади хтјели да остану? Због 100 Додикових маркица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коју будућност

26.05.2022 03:22

Је ли икад ико још стигао у будућност?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

26.05.2022 03:42

Млади да би добили посао морају се уцланити у секту снсд и годину дана ици на скупове и прикупљати потписе за секту.То је најновији програм снсдеа кога су прије пар дана донијели у Б Луци када су млади позивани. Из Добоја је исло 60 младих и сви прицају како су их уцјенивали и малтретирали. Сада су дјеца испрепадана и незнају ста да раде и да се ријесе тих притисака. Имали ко у Р Српској да помогне тој дјеци да их не малтретирају лудаци попут Вулицке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јуда

26.05.2022 05:39

Џаба ти дрсетка у Индексу ако ниси цлан СНСД то је рекао гпсподин владар РС а. Која црна будуцност у дрзтву криминалаца и папака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

26.05.2022 05:43

Па веома мали проценат успије на кредит купити стан или градити кућу. Када би додали на плату ,рату кредита,одлазак на годишњи одмор,куповину аута ,или трошкове око проширења породице,дјеце.Е за све то мала би била и просјечна плата од 1000-1200 еура а ово око 500 је само да се има за прехранити.Главни кривац за то је корупција власти и зато неможемо напријед него на рикверц идемо.Буџет Бањалуке са 200 спао на 150 милиона умјесто да оде на 300 милиона,а то је дупло мање,тако је у цјелој Републици а можда и горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Позитив

26.05.2022 05:49

Ја видим своју будућност у Босни и Херцеговини кад зарадим пензиу у Аустрији и додјем у Босну на одмор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

26.05.2022 07:44

О цему ови прицају ? Какве друствене мрезе и стигма ? Млади морају да преузму одговорност за своје зивоте и да се супротставе свима онима који их спутавају а не да буду услузени од родитеља и друства и политике као у кафани. Ниста неце добити на тацни. Ваљда знају ста им је у интересу. Станивуковиц је милионер од оца, није примјер него изузетак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корисницк

26.05.2022 08:09

Напустио сам Босну прије 5 година јер сам годинама био незапослен,преклапао се ситним пословима. Само сколство је систем који је стао у 70тим, знање бива казњено јос тезим задацима, ако дигнес глас знас да ти је то задње било. Отисао сам у иноземство и поцео радити, поред тога уписао сколу и након 4 године постигао несто сто доле не бих ни за 40. И нек не паметују они који никад нису ни били нигдје да наси људи раде најлосије послове,раде они који немају интереса ни труда за висе. Досао сам без ицег, а радим у Аутомобилској индустрији без СНСД, СДА и ХДЗ окриља и штеле постигао све. Доле ми остаје само обилазак родбине и пријатеља,родна груда..остало ме абсолутно ниста не привлаци висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

26.05.2022 10:56

Држава 30година младе угњетава и злоупотребљава правећи од њих полтроне и угљене не дајући им да самостално креирају своје мишљење и сходно томе да делују него им се силом намећу болесне идеје и циљеви који народу годинама наносе огромну стету