Сарајево: Дојаве о бомбама стигле из иностранства

Дојаве о постављеним експлозивним направама у школама и јавним установама у Кантону Сарајеву које су упућене телефоном стигле су из БиХ, док су дојаве послате мејлом упућене изван БиХ, изјавио је портпарол кантоналног Министарства унутрашњих послова Мирза Хаџиабдић.

Босна и Херцеговина 25.05.2022 | 22:14
Сарајево: Дојаве о бомбама стигле из иностранства

"Могуће је да се ово кривнично дјело квалификује као тероризам. Полиција Кантона Сарајево интензивно на овоме случају сарађује са другим агенцијама", изјавио је Хаџиабдић за телевизију Н1.

Он је додао да је сарајевска полиција остварила одређене контакте са свим партнерским агенцијама, укључујући и агенције ван БиХ.

"Ове пријетње у БиХ можемо довести у везу са сличним пријетњама у Србији, али за сада не можемо потврдити", истакао је Хаџиабдић.

Према његовим ријечима, досадашњим контрадиверзионим прегледима полиција је утврдила да су лажне дојаве о бомбама које су стигле путем електронске поште на адресе више од 100 сарајевских школа, као и оне телефонске упућене Општинском суду Сарајево и општини Центар.

Хаџиабдић је навео да су активности полиције још у току како би у потпуности извршили контрадиверзионе прегледе на свим локацијама за које су стигле дојаве о постављеним бомбама.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дејани

25.05.2022 21:47

Драго ми је да се и у Сарајеву то дешава. Увијек нас такве ствари уједине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балкане мој

26.05.2022 03:57

Било би превисе провидно,кад би се као процуло,да су неки из БиХ Србији а неки из Србије БиХ слали те дојаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

26.05.2022 10:57

Ово људи инсталирали неки нови програм у систему па га пробају