Амбасада САД: Нема времена, нити оправдања...

"Амбасадор Марфи и наши партнери из међународне заједнице састали су се данас са предсједавајућим Савјета министара Тегелтијом како би позвали Савјет министара да испуни своју уставну одговорност према бх. демократији и одобри финансирање општих избора 2. октобра. Нема времена, нити оправдања за одлагање овог одобрења."

Босна и Херцеговина 25.05.2022 | 17:28
Амбасада САД: Нема времена, нити оправдања...

Амбасадори Квинте састали су се данас са предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом и његовом замјеницом, министром спољних послова БиХ Бисером Турковић. 

Након састанка, огласила се и Амбасада САД на Тwиттеру. 

"Амбасадор Марфи и наши партнери из међународне заједнице састали су се данас са предсједавајућим Савјета министара Тегелтијом како би позвали Савјет министара да испуни своју уставну одговорност према бх. демократији и одобри финансирање општих избора 2. октобра. Нема времена, нити оправдања за одлагање овог одобрења", навели су.

"Супротно ономе што се тврди, Савјет министара има пуно право да одобри финансирање избора у недостатку буџета. У члану 11. Закона о финансирању институција БиХ недвосмислено је наведено да Савјет министара може, за вријеме привременог финансирања, донијети посебне одлуке о одобравању издатака", додали су они.

"Континуирани недостатак средстава за основне демократске функције БиХ представља намјерну политичку опструкцију и напад на основна права грађана БиХ", поручили су из америчке амбасаде.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цврле

25.05.2022 16:26

Ја хоцу изборе и нико ми то нема право да забрани Они који ометају нека се склоне..Ја морам гласат Цијелипу годину се спремам да скинем Додика са Дјоке..

ОДГОВОРИТЕ
Name

0001

25.05.2022 18:03

Само их стегните све ће они испунити и урадити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

27.05.2022 00:29

Куку домацинству којим управља комсија. Колико је народ природно глуп. запад називају пријатељем хоце заједницу хоце уневропску унију а није им ваљало у заједницкој куци која је била нсјдемократскија и најдлободнија на свјету

ОДГОВОРИТЕ