До стољетке у Моззартовим дресовима: У ФК Слога ДИПО стигла нова опрема

Фудбалски клуб Слога ДИПО из Горњих Подградаца код Градишке има традицију дугу скоро један вијек. Давне 1926. године основали су га радници дрвне индустрије, а паузу у раду имали су само током Другог свјетског рата.

Спорт 24.05.2022 | 17:13
До стољетке у Моззартовим дресовима: У ФК Слога ДИПО стигла нова опрема

Од тада до данас не престају да гаје љубав према фудбалу и свом клубу. Вијек постојања могли би да прославе у новој опреми коју им је донирала компанија Моззарт.

-Позитивне су реакције играча, дресови су одлични. Сви у клубу смо веома задовољни, а и реакције људи у нашем окружењу су одличне. Увијек се трудимо да набавимо спортску опрему, па нам је ова донација баш добро дошла- каже Михајло Косовић, предсједник ФК Слога ДИПО, Горњи Подградци, Градишка.

Клуб тренутно има само сениорску селекцију јер је током епидемије вируса корона стао рад на млађим саставима. Сениори се такмиче у Четвртој подручној лиги Градишка, гдје су тренутно лидер на табели, а три кола је остало до краја такмичења. Зато им циљ да задрже прву позицију и тиме се пласирају у Трећу лигу РС.

Ако уђу у виши ранг, имаће обавезу да поново формирају помладак клуба, што им и јесте план од идућег љета. Имају и групу од 20 ветерана који се окупљају два пута седмично и тиме чувају традицију клуба, а прошле године су играли неколико пријатељских утакмица…

Спремајући се за виши ранг такмичења, у клубу паралелно раде и на инфраструктури, односно уређују парк у спортском центру и други помоћни терен. Подршку у раду им пружају локалне фирме и Градска управа Градишка, те пријатељи клуба.

На листу тих пријатеља уписала се и компанија Моззарт донацијом опреме, а у овом клубу свједоче да им је то најдражи поклон јер им опрема увијек треба.

Донација овом клубу стигла је у оквиру акције „Нови дресови за нове шампионе“ кроз коју Моззарт помаже нижерангираним клубовима широм БиХ, а то ће наставити да чине и у будућности.  

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар