Хитна сједница Дома народа БиХ о новцу за изборе

- Хитна сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ заказана је за данас на захтјев бошњачких делегата да би се обезбиједила новчана средства за опште изборе у БиХ 2. октобра, најављено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 23.05.2022 | 07:25
Хитна сједница Дома народа БиХ о новцу за изборе

Свих пет делегата Клуба Бошњака у Дому народа потписали су и 16. маја доставили Колегијуму Дома народа захтјев за сазивање хитне сједнице како би била обезбијеђена новчана средстава за опште изборе.

Приједлогом закључка који је у склопу захтјева за одржавање хитне сједнице предвиђа се да Дом народа наложи Савјету министара доношење одлуке о одобравању и расподјели средстава у износу од 12,5 милиона КМ на име расхода Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ за одржавање овогодишњих општих избора.

Затражено је да сједници, осим предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије и министра финансија и трезора у Савјету министара Вјекослава Беванде, присуствује и предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Никола Шпирић изјавио је раније Срни да је бесмислено одржавати хитну сједницу коју је тражио Клуб бошњачког народа након неуспјелог покушаја Савјета министара да дође до одлуке о финансирању избора, јер је Министарство финансија и трезора у Савјету министара упозорило да се ради о незаконитој одлуци.

Он је рекао да је бесмислено да домови Парламентарне скупштине БиХ доносе закључке којима ће наређивати Савјету министара да доноси и проводи незаконите одлуке. 

(Срна Фото: Срна) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Апсурд

23.05.2022 05:29

Будзет није усвојен коме треба таква власт и држава таква.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки Србац

23.05.2022 05:35

Како их странци дисциплиниу ????.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвијетин

23.05.2022 05:58

Па одакле новац кад сте покрали: сад умите кредит. Пропаст зива

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зомби

23.05.2022 07:54

Имам инфо да це Додик уз помоц странаца да покраде изборе..Бакир и Цовиц це му обезбиједит гласова Босњака и Хрвата који зиве у Реп Српској..А нема ниста дзабе.Па ти Српски народе мало контај..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

23.05.2022 10:02

Усвајање буџета је домаћа ствар и Еуропу није брига што није усвојен али паре за изборе се морају изнаћи јер ако се не одрже исти онда много шта постаје упитно и несигурно