Крунић: Корупција, криминал и силеџијство у страначким редовима Уједињене Српске

- Корупција, криминал, силеџијство - све су то каракретистике водећих функционера Уједињене Српске, једне од странака владајуће коалиције, која очигледно не преза ни од чега, па овакве људе, без имало стида, именује на неке од врло значајних позиција у Републици Српској и БиХ – рекао је члан Предсједништва ПДП-а и народни посланик Љубиша Крунић. 

Република Српска 21.05.2022 | 12:01
Крунић: Корупција, криминал и силеџијство у страначким редовима Уједињене Српске

Крунић каже да је мало коју странку, осим СНСД, потресало оволико афера на које се јавност згражала, али они не маре за то, него само гледају како да узму свој дио плијена у оквиру владајуће коалиције и из народног буџета. 

- Именовање Костадина Васића на мјесто директора Института за јавно здравство било је само по себи скандалозно, јер је потпуно јасно да нема потребна знања и вјештине да руководи том, показало се у претходном периоду, изузетно важном институцијом. Ако на то додамо да је Васић јуче правоснажно осуђен на десет мјесеци затвора због премлаћивања свог сродника, а да ће ипак остати у директорској фотељи, јасно је о каквом бескрупулозном и поремећеном систему вриједности свједочимо – поручио је Крунић. 

Он је подсјетио да је Васић на позицији директора Института замијенио Бранислава Зељковића, којем се суди због злоупотребе службеног положаја због набавки током пандемије вируса корона. 

- Док су људи били затворени у кућама, кажњавани због неношења маски, боловали и умирали, они су тражили и налазили начине како да се преко те, за читав свијет и за наш народ, ужасне ситуације богате и трпају новац у приватне џепове. Током пандемије респиратори су плаћани по десет пута вишој цијени од набавне и тржишне, маске набављане за десет фенинга, а народу су их продавали по седам КМ. И на све то, док је суђење у току, Зељковић је награђен савјетничком позицијом у Цивилној заштити – подсјећа Крунић. 

Каже да се не смије заборавити ни случај Синише Илића, замјеника министра цивилних послова, такође кадра Уједињене Српске. 

-  Својевремено је откривено како се Илић више од двије године бавио илегалним приређивањем игара на срећу, за што је стекао имовинску корист. Илић је такође осумњичен је да је са партнером издавао цијелу зграду у Зворнику, а да то није пријављивао, нити плаћао обавезе и такође нелегално стекао имовинску корист. Када се све ово узме у обзир, може се рећи да је Уједињена Српска огледало ове власти, огрезле у криминалу, корупцији, бахатости и покваренлуку – закључује Крунић. 

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

И

21.05.2022 12:03

Јесу ли нас успјели завадити ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

21.05.2022 17:01

Странка УС је основана само на корупцији. Све папак до папка.

Name

Тацно

21.05.2022 12:17

Највисе страдају суме сада,крадја је огромна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан

21.05.2022 15:10

Све си управу,гола багра

ОДГОВОРИТЕ