Снажан талас вируса корона у Сјеверној Кореји

Северна Кореја евидентирала је у протекла 24 сата више од 219.000 нових пацијената са, како се наводи, симптомима грознице.

Свијет 21.05.2022 | 07:43
Снажан талас вируса корона у Сјеверној Кореји

Најмање 219.030 људи јавило се у петак са симптомима грознице, чиме је укупан број таквих случајева повећан на 2.460.640, јавила је званична новинска агенција КЦНА, позивајући се на податке државног штаба за превенцију епидемија.

Број умрлих у протекла 24 сата порастао је за један, на 66, али у извештају КЦНА није било података о томе колико је људи било позитивно на корона вирус, наводи Ројтерс.

У одвојеном извештају, КЦНА је саопштила да је севернокорејски лидер Ким Џонг Ун јутрос одржао састанак моћног политбироа владајуће Радничке партије, како би проверио ситуацију са корона вирусом и размотрио одговор државе током девет дана од избијања епидемије.

Ким је похвалио "позитиван напредак" у антиепидемијској кампањи, али је позвао на доследно прилагођавање и оптимизацију политике како би се "искористила шанса за победу у борби против епидемије".

Талас ширења корона вируса који је проглашен прошле недеље, подстакао је забринутост због недостатка вакцина, неадекватне медицинске инфраструктуре и потенцијалног недостатка прехрамбених производа у тој земљи са око 25 милиона становника, која је одбила спољну помоћ и своје границе држи затворене, наводи Ројтерс.

(Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар