Констракта од евровизијске песме зарадила 16.000 евра!

Ана Ђурић Констракта добро ће уновчити високо пето место које је освојила на Евровизији и популарност коју је стекла представљајући Србију с песмом "Ин цорпоре сано".

Забава 19.05.2022 | 20:32
Констракта од евровизијске песме зарадила 16.000 евра!

Како је и сама уметница изјавила након повратка из Торина, она ће током лета са својом групом Земља грува имати више концерата и то углавном фестивалских, а они су заказани током претходних месеци, након што је победила на фестивалу Песма за Евровизију '22. Шира јавност је тада први пут чула за Констракту и правац музике којим се она већ дуже време бави.

Тада је стекла симпатије и популарност, како у Србији и региону, тако и широм света. Њен хит "Ин цорпоре сано" постао је за кратко време планетарно популаран, па је тако завршио и на Глобал вирал листи Спотифаја, на којој је заузела 23. место, што до сада није успело ниједном извођачу из наше земље. Самим тим, ни цена њених наступа ни концерата више неће бити иста као раније. Према процени естрадних менаџера Саше Мирковића и Саше Ђурића, с којима је Курир разговарао, она ће за предстојеће наступе узети много више новца.

Saša Mirković
ФОТО: АНА ПАУНКОВИЋ

По Мирковићевим речима, тај износ би могао да буде чак и 60.000 евра.

- Констракта ће бити популарна у првом налету, још неких месец дана. Да би та популарност опстала, потребан је озбиљан рад у наредним месецима. Она је такав извођач да нема шта да тражи по клубовима, јер њена песма је фора, трик... Такве песме нису за широке народне масе. Констракта је више за неки фестивал. Можда ће сад после Евровизије моћи да заради од 1.500 до 3.000 евра по наступу, и то у најбољем случају. Што се тиче њене зараде од прегледа на Јутјубу и стриминг платформама, она, с обзиром на то да лети нема пуно прегледа, од евровизијске песме у овом тромесечју може да заради око 30.000 евра, највише до 60.000 евра свеукупно - сматра Мирковић, док за разлику од њега, његов колега Саша Ђурић тврди да постоји могућност да Констракта заради и до 10.000 евра по једном концерту.

Saša Đurić
ФОТО: ДРАГАН КАДИЋ

- Констракта је била одлична, ја бих искрено волео да она може да заради и пет и десет пута више него што је реално да ће да заради у нашој земљи. Она је то заслужила, али колико ће тај њен фазон проћи овде на терену, то је питање... По мом мишљењу и искуству, реална цена њеног наступа, с обзиром на њену причу и концепт, била би 10.000 евра. Она треба максимално да искористи тај хајп који сада има. Желим јој сву срећу у томе - рекао нам је Ђурић.

Konstrakta, Evrovizija 2022
ФОТО: НЕНАД КОСТИЋ

Позната је чињеница да се за милион Јутјуб прегледа плаћа у просеку око 1.000 евра, што значи да је зарада од 15 милиона прегледа Констрактине песме са фестивала Песма за Евровизију '22 око 15.000 евра, а исти износ ће имати и од свих прегледа са неколико снимака са званичног канала Евровизије. Треба напоменути да Констракта ову зараду од канала "РТС Песма Евровизије - званични канал" дели напола с Јавним сервисом, што значи да је "тежа" за 7.500 евра, док се зарада од евровизијског канала дели напола између њих и РТС, а РТС половину свог дела даје извођачу, тј. Констракти (3.750 евра).

Осим Јутјуба, далеко више се зарађује од преслушавања и скидања музике са осталих дигиталних платформи, као што је нпр. већ поменути Спотифај. Ту цена за милион стримова износи у просеку од 3.000 до 3.500 евра. Тренутно на овај платформи Констракта има нешто мало мање од три милиона прегледа, што значи да, с обзиром на то, и овде дели зараду по пола са РТС, од ове платформе тренутно на рачуну има око 5.000 евра више, док је на званичном Спотифај каналу песма постављена тек у уторак, па ће и од ње имати одређену зараду у наредном периоду.

Дакле, када се све израчуна, до сада је Ана од песме с латинским називом зарадила 16.000 евра.

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta
ФОТО: ЕБУ НАТХАН РЕИНДС

(Курир.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гунар

20.05.2022 06:20

Вец сте је поцели развлацити,ста вас брига колико је зарадила није вам она нека Милица Павловиц или она будалетина пијана и остали полусвет са естраде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

20.05.2022 22:43

Е баш добро кажеш. Јадно.