„Рођен да будеш пливач“: Моззарт спонзор „Бањалука опен 2022“

Гост пливачког спектакла биће прослављени ватерполиста Дејан Савић

Република Српска 19.05.2022 | 16:46
„Рођен да будеш пливач“: Моззарт спонзор „Бањалука опен 2022“

Бањалука ће за викенд бити домаћин 14. Међународног пливачког митинга који ће се одржати на Градском олимпијском базену. Овогодишњи пливачки спектакл "Бањалука опен 2022" окупиће 470 учесника из девет земаља. За титулу најбољег пливачи ће се борити под мотом "Рођен да будеш пливач". Организатори из Пливачког клуба Олyмп не крију задовољство што их је компанија Моззарт подржала.

„Митинг је значајан не само за пливање, већ уопште за развој спорта у нашем граду. Ово такмичење се налази у календару Свјетске пливачке федерације, те је квалификационо за испуњавање норми за свјетска и европска првенства и Олимпијске игре. Велика нам је част што су у Моззарту то препознали и одлучили да нас подрже, хвала им на томе“, каже директор ПК Олyмп, Миодраг Чеко.

Овај митинг већ годинама окупља најбоља имена из свијета пливања попут Милорада Чавића, Нађе Хигл, Евгенија Коротишкина, Јање Шегл. Ове године међу учесницима су и бх. пливачи Никола Бјелајац, Емир Муратовић, Давид Вучић. Бјелајац, иначе најбољи пливач Олyмпа, поручује да је ово такмичење сјајан тест за учешће на Свјетском првенству.

„Предстоји нам сјајно такмичење уз јаку конкуренцију, али очекујем да ћу испливати најбоље вријеме и поновити резултате од прошле године“, додаје Бјелајац.

Сјајном такмичењу надају се и у компанији Моззарт која је и раније подржавала Пливачки клуб Олyмп.

„Задовољство нам је што смо дио ове велике пливачке приче. Радо смо подржали, сада већ традиционални, „Бањалука опен 2022“, а раније смо донирали спортску опрему ПК Олyмп. Посебно смо срећни што ће се у нашем граду за медаље борити свјетски позната имена и желимо им много среће на такмичењу“,каже Марија Раниловић, менаџер корпоративних комуникација Моззарта.

О важности ове манифестације свједочи и чињеница да су организатори добили и подршку градских власти.

„Поносни смо на велики одзив такмичара, Бањалука ће овог викенда бити прави пливачки центар. Системски подржавамо пливање и ватерполо у нашем граду и то уз подршку нашег прослављеног ватерполисте Дејана Савића, који ће уједно бити и гост овогодишњег Међународног пливачког митинга“каже савјетница градоначелника Бањалуке, Мирна Савић-Бањац.

А подршку пливачима овог викенда моћи ће да пруже сви љубитељи овог спорта. Зато- сви на базен!

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бетовен

19.05.2022 18:53

А промоција кладионица на сваком могућем спортском терену, као и на друштвеном и спортском догађају је друштвено одговорна?

ОДГОВОРИТЕ