Болница наплатила пацијенткињи плакање на прегледу!

Једна жена из Њујорка је недавно изјавила да је њеној сестри наплац́ено 40 долара “за плакање“ у болници односно на прегледу код лекара.

Занимљивости 19.05.2022 | 15:31
Болница наплатила пацијенткињи плакање на прегледу!

Камил Џонсон, 25, популарна личност на yоутубе и Интернету, поделила је фотографију медицинског рачуна свог млађег брата и сестре.

“Моја млађа сестра се у последње време заиста бори са здравственим стањем и коначно је стигла код лекара. Наплатили су јој 40 долара за плакање“, написала је фотографију коју је окачила на тwиттер објави

Слика је истакла део рачуна који је њену сестру повезао са “кратким емоционалним /понашањем АССМТ-ом “

У објави на Твитеру она је објаснила да њена сестра има “ретку болест“ и “постала је емоционална јер се осец́а фрустрирано и беспомоц́но“, јер се наводно бори да пронађе добру лекарску негу.

“Једна суза је пала и наплатили су јој 40 долара, не обрац́ајуц́и се зашто плаче, покушавајуц́и да јој помогну, не дајуц́и било какву процену, било какав рецепт, ништа“, написала је она.

Фотографија је постала вирална са више од 54.000 ретвитова и 425.000 лајкова, плус хиљаде коментара људи који су изразили свој шок и неверицу за оно што је болница урадила.

У тwиттер обајви, Џонсон је такође приметила да је “процена“ коштала више од теста вида, хемоглобина, процене здравственог ризика и вађења крви.

Кратка емоционална/бихевиорална процена је скрининг менталног здравља који тестира знаке поремец́аја пажње/хиперактивности (АДХД), депресије, анксиозности, суицидалног ризика или злоупотребе супстанци. Обично се издаје као упитник који се често дели и попуњава пре одласка код лекара преноси НеwYорк пост

Лекари тестирају и наплац́ују тест од 2015. године када је постао савезни мандат као део Закона о приступачној нези „да се услуге менталног здравља укључе као део основних бенефиција које морају бити укључене у све планове осигурања који се нуде за појединца и мале групе тржишта.”

Међутим, Џонсонова је за Индипендент рекла да њена сестра никада није оцењена. Тврдила је да је лекар у неименованој медицинској установи приметио сузе њене сестре, али ништа није рекао.

“Нису је процењивали због депресије или других менталних болести, нити су са њом разговарали о њеном менталном здрављу. Никад није разговарала са специјалистом, није никоме упуц́ена, није јој ништа преписала, а они нису учинили ништа да помогну њеном менталном здрављу., рекала је Камил Џонсон.

И док је Џонсонова сестра наводно покривена очевим здравственим осигурањем, породица је и даље у шоку.

„Потребна нам је драстична промена у здравственој индустрији и мислила сам да би дељење приче из стварног живота на мрежи био добар начин да се отвори разговор и помогне у залагању за промене. Стварно се надам да овај твит може да подстакне побољшање нашег здравственог система, као и да буде упозорење за будуц́ност.”додала је на крају Камил

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар