Републичке и државне власти прескачу Берковиће?!

"Апелујем на Савјет министара да Берковиће равноправно уврсти у пружање помоћи као и друге двије општине. Уколико се то не деси наша реакција неше изостати и не искључујемо организовање протеста пред институцијама које доносе овакве одлуке", навео је Абрамовић.

Република Српска 17.05.2022 | 16:02
Републичке и државне власти прескачу Берковиће?!

Градска управа Подгорице уплатила је на рачун Берковића 10.000 евра у сврху санације посљедица земљотреса који су погодили ту општину.

Ово је објављено данас на фејзбук налогу општине Берковићи.

"Изражавамо велику захвалност градоначелнику Подгорице г. Ивану Вуковићу и Градској управи Подгорица", стоји у објави.

Многе општине и градови из Републике Српске, БиХ, Србије и Црне Горе помогли су и најавили новчану помоћ за санацију последица од разорног земљотереса који је недавно погодио ту малу и неразвијену општину.

Занимљиво је да је данас Предсједништво БиХ донијело одлуку да се из буџета заједничких институција БиХ за Љубиње и Столац издвоји по један милион КМ за помоћ у санацији штета изазваних земљотресом.

Коментаришући ту одлуку начелник Берковића Ненад Абрамовић каже да је фрапиран одлуком Предсједништва БиХ којом се налаже Савјету министара БиХ да се одобри финансијска помоћ општинама погођеним земљотресом гдје се Берковићи уопште не спомињу.

"Од почетка је нејасно како се Берковићима не посвећује пажња иако су оба епицентра земљотреса били управо у Берковићима. Берковићи су можда процентуално гледајући претрпјели највећу штету. Број оштећених објеката је 340, свако треће домаћинство је претрпјело штету, девет породица морају бити исељене", наводи Абрамовић.

Гледајући данашњу одлуку Предсједништва, каже он, јасно ми је да је та запостављеност намјерна.

"Апелујем на Савјет министара да Берковиће равноправно уврсти у пружање помоћи као и друге двије општине. Уколико се то не деси наша реакција неће изостати и не искључујемо организовање протеста пред институцијама које доносе овакве одлуке", навео је Абрамовић.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Кубас

17.05.2022 14:56

Безобразлук!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

17.05.2022 18:08

Зар неко мозе оволико да мрзи свој народ,само зато сто није у тој лоповској секти?

Name

17.05.2022 20:14

Отисле паре на дјајицеве зурке.

Name

Чупо

17.05.2022 16:10

Опет нашој Херрцеговини ништа... Тузно..... А има се за журке....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Додик

17.05.2022 16:28

Он је са СНСД на власти у СА заједно са СДА и ХДЗ. Не обрацајте се опозицији јер она нема буџет и није у БиХ власти. Додик и његови јарани из СА вам кроје капу и све раде у договору. Бисера Турковиц је Додикова велика дама коју он постује више него Јелену Тривиц. Смрадина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мик

17.05.2022 16:38

Господин Абрамовиц нема одговарајуцу цланску картицу па се треба под хитно смијенити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

17.05.2022 16:47

Само Јелена и Мирко могу вратити ауторитет Републике Српске. Пуно је и до јесени чекат а ако остану и тад на власти готови смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

17.05.2022 19:28

Е па херцеговино,то вам је казна што се продадосте за 50км и дадосте глас пејовој унуци умјесто Вукоти.Сад видите како додик помаже,тако и треба.Поштовање за Абрамовића,није се продао као чавић,шешић,стевандић,онај јадо васић,тубин,јеринић.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Круле

17.05.2022 20:35

Куку нама од нас!!! @

ОДГОВОРИТЕ