САД: Да ли политичари раде на богаћењу себе или гласача?

На Тwиттер налогу амбасаде Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини огласили су се поводом неусвајања закона о спречавању сукоба интереса у институцијама БиХ.

Босна и Херцеговина 17.05.2022 | 13:03
САД: Да ли политичари раде на богаћењу себе или гласача?

"Страначки лидери су обећали својим гласачима да ће их водити у Европску унију. То је тешко урадити када странке гласају против реформи које захтјева ЕУ као што су конфликт и интереса и закон о ВСТС", наводи се у објави.

Осим тога из амбасаде су упитали кога желе обогатити своје гласаче или себе.

Подсјећамо, Дом народа Парламентарне скупштине БиХ није усвојио Приједлог закона о спречавању сукоба интереса у институцијама БиХ, који је један од 14 приоритета Европске комисије за чланство у ЕУ.

Подршку делегата није добио ни Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС) БиХ, који је такође један од 14 приоритета из Мишљења Европске комисије.

Од шест чланова Уставноправне комисије Дома народа Босне и Херцеговине, чак њих пет из редова ХДЗ-а и СНСД-а је гласало против.

Негативни став Уставноправне комисије о приједлогу Закона о спречавању сукоба интереса на сједници Дома народа БиХ су подржали из СНСД-а и ХДЗ-а, те је овим гласањем закон одбијен.

Прдлагач закона су биле странке опозиције и исти је усвојен у Представничком дому Парламента Босне и Херцеговине, а на припреми документа су радили Транспаренцy Интернатионал и ОЕБС.

(Клиx)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Душан

17.05.2022 11:16

А шта сте очекивали да СНСД усвоји закон ВСТВ никад??Па у том закону пиче да сваки члан прово мора диказати поријекло своје имовине и некретнина.....између осталих тачки.....А о сукобу интереса и тендерима не треба ни говоритиПо новом закону Игпр не би добио тендер ни за таригуз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БУ

17.05.2022 13:11

Па овај изборни закон су наметнуле САД и ЕУ пеко ВПа и тако нас осудили на овакав систем избора гдје увијек најгори испливају. Довољно је видјети ко су изабрани представници у позицији и опозицији и одмах буде јасно да они са најдужим лактовима добију највише гласова.

Name

Клосарац

17.05.2022 11:19

Себе,себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

17.05.2022 11:48

А сто се ви бавите са нама? Нама је тако како је и ко зна како це нам бити? Васе прице и прице васих амбасадира, долевају уље на ватру. Увек смо зивели скромно и у Брозово време, мало скромније зивимо сада, кад нам ви делите савете и препоруке. Знамо ми како је нама, знамо и ко су лопови, имамо их у изобиљу и оних сто као владају и оних сто зеле владати. Нама је увек исто и поред вас са запада и поред насих лопова, од Броза до данас. Није ни код вас боље, имате и ви на милијоне сиротиње, сто се храни из контејнера, нахраните их, а ми це мо се вец некако снаци и без вас и без васих "савета". Нама је вазно да нема рата, да нас ви не бомбардујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

17.05.2022 13:41

Па Мирославе,народ шути и трпи,Американци нам указују на то само какве политичаре сами ми бирамо,народ у цијелини,али што финасиски подржавају власт и њихову корупцију,то је питање за Американце,ако се већ декларишу из амбасада да су ту да помогну грађане да боље живе. Сав новац је из неких кредита,који завршава хранећи корупцију и круг њихових блиски људи.Заврните им "пипе" док не усвоје законе,па кад не буде "кеша" да се храни корпција,или закони или социјални немири,треће нема.

Name

Броз није био фасиста

17.05.2022 15:14

Ко је тебе овластио да говорис у име народа?Ја имам право да боље зивим и право да се борим за бољи зивот. Према твом коментару нама је добро. Ма напуси се техницког кисика ако ти је добро!

Name

Фоскуле

17.05.2022 15:23

А сто се неби бавили нама? Кад нас они хране има да се и баве нама.Ста смо то ми радили и зарадили да нам не треба њихова помоц.

Name

Не храни те Запад

18.05.2022 20:24

Он те задузује, руси су те хранили и њих а теби су доспјевале мрвице а за мрвице стравицни дугови за стањцани. Изгубио си слободу, изгубио си сваки вид права и правде, људско достојанство у монтираном трулом систему....

Name

Т39842288

17.05.2022 12:11

А питања?,ко је све богатији а ко све сиромашнији, једноставно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па дајте вец једном

17.05.2022 12:25

Вез’те кере да не лају и ‘ватају тудје пилице. Та ви сте им газде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друг

17.05.2022 12:26

То су ваши ортаци. Да имате нешто против њих давно би их порокали. Шта се радило по Јужној Америци и Тексасу, а као овде они су небески људи и не можете им ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солун

17.05.2022 12:48

Па сте ви као изненађени њиховом небригом о народу...Наивци једни ...а таква сила...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха ахаа

17.05.2022 13:34

Па ви сте их довели и одрзавсте на власти све ове године гледаре пљацку дрзаве народа од котумпираних партијаса а изнад закона и свеее институцијее заробили они у корист својуу а народ дастјерали опљацкали а ви ви сад тек прогледали па тенковимаа сте довезлии ви а избори су само фарсаааа!! Партијска масинеријаа пуне институцијее и предузеца натрпани само за гласссс оглодали будзет партијаси корумпирани само у затвиреее и врацањеее прљсвиг капитала ! У гондове дтзавне за опоравск народа опљсцксног

Name

Татар

17.05.2022 15:03

Ако ви до сада нисте схватили какви су то људи нећете никад ни схватити.Али ја мислим да ви блефирате зато што су вам они подобни и ви исто тако радите на очувању тренутне ситуације.

Name

ИГОР

17.05.2022 13:08

ИСТО КАО У АМЕРИЦИ: НА СВОМ БОГАЋЕЊУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БУ

17.05.2022 13:14

Транспаренцy Интернатионал и ОЕБС радили на припреми. И ви очекујете да неко из Републике Српске гласа за тај закон. Па сви закони у којима учествују странци се на крају обију о главу Србима. И да не заборавимо да би по том закону судиле исте судије које суде и до сада па би имали на хиљаде осуђених Срба који не желе да се додворавају странцима и по којег Бошњака, политичког противника СДА. Нека га нисте усвојилил.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исто као и код вас

17.05.2022 15:16

Трули систем који сте нам бомбама наметнули.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

17.05.2022 15:33

Да нас Руси нападну ми би вец сутра били у НАТО и ЕУ..Америцка амбасада нека се окане лафине..Мозете ви мас примити да зелите.Додик би то одрадио ко од сале

ОДГОВОРИТЕ