Сједница Дома народа: ПДВ скинут са дневног реда

Сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ почела је у Сарајеву, али на њој, иако је раније најављено, неће бити разматран Приједлог закона о допунама Закона о порезу на додату вриједност (ПДВ), који предвиђа увођење диференциране стопе ПДВ у БиХ.

Босна и Херцеговина 16.05.2022 | 12:38
Сједница Дома народа: ПДВ скинут са дневног реда

Овај, као и приједлози закона о измјенама и допунама Закона о јавним набавкама, Закона о финансирању институција БиХ и Закона о акцизама у БиХ, скинути су са дневног реда јер о њима надлежна Комисија за финансије и буџет БиХ није обавила расправу.

На дневном реду сједнице су Приједлог закона о спречавању сукоба интереса у институцијама БиХ у првом читању, који је добио негативно мишљење Уставноправне комисије Дома народа, те извјештај комисије Колегијума Дома народа о настојању за постизање сагласности о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о Високом судском и тужилачком савјету БиХ.

Делегати требају да се изјасне и о извјештају комисије Колегијума о настојању за постизање сагласности о захтјеву Представничког дома за разматрање по хитном поступку Приједлога закона о измјенама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, те Приједлогу закона о измјени и допунама Закона о Савјету министара, који је разматран у првом читању.

Предвиђена је и расправа о већем броју финансијских и извјештаја о раду низа институција, агенција и тијела у БиХ за 2020. и 2021. годину, као и давање сагласности за ратификацију низа међународних споразума БиХ. 

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Боки Србац

16.05.2022 11:59

Фукаретине, нису они ту да буде боље народу, већ да њима буде боље и да што више украду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

16.05.2022 19:25

Нису они фукаре него смо ми фукаре...

Name

Тнт

16.05.2022 13:02

Опет СНСД против свог народа.

ОДГОВОРИТЕ