Ово је Београђанин који је погинуо код Калиновика

Инжењер Никола Максимовић (40) из Београда, који је настрадао у саобраћајној несрећи која је догодила у Републици Српској, отац је троје малолетне деце, сазнаје Курир.

Република Српска 15.05.2022 | 17:18
Ово је Београђанин који је погинуо код Калиновика

Подсетимо, несрећа се догодила јуче када је Београђанин возећи аутомобил марке "дачија дустер" слетео у амбис на скоро 50 метара на градилишту хидроцентрале на Неретви у месту Улог код Каликовика у Републици Српској.

Према речима нашег саговорника, настрадали је у тој филми која је изводила радове на градилишту радио десет година.

- Он је био човек који је веома професионално радио свој посао. Ужас, сви који су га познавали остали су неми на вест о његовој смрти. Никола је био на том градилишту око три године - кажу његови познаници и додају да је он био породичан човек.

- Никола је иза себе оставио супругу и двоје малолетне деце. Послом је био везан за републику Српску, али је сваки слободан тренутак њима поосвећивао, често су путовали и деловали су као једна испуњена и срећна породица коју је ова трагедија завила у црно.

Ако је судећи по фотографијама које су објављене на друштвеној мрежи Фејсбук може се видети како породица Максимовић ужива у заједничком друштву. На једној од фотографија може се видети како је Никола своје малишане водио на градилиште, где су позирали сви срећно са шљемовима на глави. Подсетимо, ауто босанских регистарских ознака био је потпуно смрскан и приликом удараца од стене пао је на мало проширење и ту се зауставио, пре него што је упао у воду.

- Кола су потпуно уништена, улубљена од ударца од стене, али и од самог пада. Стакла на колима су попуцала од силних удараца, а ако је судећи по фотографији ауто се и запалио. Такође, беживотно тело Београђанина било је крваво приликом извлачења - каже извор и каже да је настрадали преминуо на лицу места, преноси Курир..

Подсјетимо да је јуче код Калиновика у мјесту Улог погинуо Никола Максимовић, када је његов аутомобил, под још неразјашњеним околностима, слетио низ стијену висине око 50 метара, 

Из полицијске управе Фоча данас је саопштено да је полицијској станици Калиновик јуче око 14.00 часова пријављено је да је у мјесту Улог, општина Калиновик, на градилишту Хидроелектане 'Улог' пронађено оштећено возило дациа дастер.

Полицајци су изашли на терен и затекли оштећено возило, а недалеко од возила тијело Н.М. из Београда.

"На лице мјеста изашао је и доктор Дома здравља као и припадници спасилачког друштва 'Wолф' који су због неприступачности терена ангажовани на извлачењу тијела", навели су из ПУ Фоча.

Наводи се да је увиђај извршен и да је о свему обавјештен дежурни тужилац надлежног тужилаштва који је наложио да полицајци предузму све мјере и радње на документовању наведеног догађаја.

"Обдукција тијела ће бити извршена сутра по наредби Окружног јавног тужилаштва Требиње", закључује се у саопштењу.

(БН/Курир.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

:(

16.05.2022 08:00

Туга....искрено сауцесце! Рад далеко од куце и јос ако је тај рад опасан, одговоран, затхјеван подразумјева "крваво" зарадјен новац...

ОДГОВОРИТЕ