Матурантима по 100 марака за хаљине и одијела

- Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уручио је у данас директору Основне школе "Петар Петровић Његош" Драгану Јововићу машину за чишћење школског простора вриједну 4.700 КМ.

Република Српска 13.05.2022 | 13:54
Матурантима по 100 марака за хаљине и одијела

Машина ће помоћи да се хигијена више од 3.000 метара квадратних школског простора, о којој се и до сада много водило рачуна, подигне на још виши ниво.

"Школа не може сама себи да приушти све што нам је потребно, а локална заједница нам кроз изузетно добру сарадњу увелико помаже. Ово што начелник и ја радимо остаје иза нас, а школа остаје за будуће генерације", изјавио је Јововић.

Навео је да школа тренутно има 747 ученика и да је уписано око 70 првачића, што је оптималан број за ову образовну установу.

Божовић је рекао да је ова донација обезбијеђена након састанка да директорима школа из Источне Илиџе и њихових исказаних потреба. 

Истакао је да је циљ да све школе на подручју Источне Илиџе буду савремено опремљене, да ученици и наставници имају адекватне услове за похађање наставе, те да запосленим радницима, у складу са могућностима, олакшају обављање њихових послова.

"Општина ће се укључити и у набавку материјално-техничких средстава за Средњошколски центар Источна Илиџа и Средњу школу '28. јуни', којим ћемо упутити допис да нам доставе списак матураната којима ће општина обезбиједити по 100 КМ за набавку матурских хаљина и одијела", нагласио је Божовић.

Додао је да ће Источна Илиџа бити прва општина у Републици Српској која ће, послије ситуације са вирусом корона, на овај начин помоћи ученицима и њиховим родитељима. 

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ухх

13.05.2022 13:48

Свака цаст! Дјајиц матуранте позива на њихове зурке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам се

13.05.2022 15:58

Ко дрзи Истоцну Илидзу, СНСД или опозиција?

Name

Пр

13.05.2022 14:58

То је општинско руководство а не као у Гацку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

13.05.2022 19:54

Купи основцима удзбенике ако хоцес да помогнес, матуранти за 100 км могу фармерице да купе. Нек опстине крену најзад да мисле на своје градјане а не само како да им узму свој дио. Немојте да се становниство поцне пресељавати у сигурније средине.

ОДГОВОРИТЕ