Перфидна игра СНСД и ХДЗ о смањењу акциза и ПДВ-а

-Нечувено је понашање делегата СНСД-а и ХДЗ-а у Дому народа ПС БиХ који користе перфидне опструкције како не би биле смањене цијене основних животних намирница и горива. Врло је чудно да им се овај пут придружио и Денис Бећировић из СДП-а, партије која је предлагач закона којим се укидају акцизе.

Република Српска 13.05.2022 | 13:18
Перфидна игра СНСД и ХДЗ о смањењу акциза и ПДВ-а

-Нечувено је понашање делегата СНСД-а и ХДЗ-а у Дому народа ПС БиХ који користе перфидне опструкције како не би биле смањене цијене основних животних намирница и горива. Врло је чудно да им се овај пут придружио и Денис Бећировић из СДП-а, партије која је предлагач закона којим се укидају акцизе.

Ово је саопштила Александра Пандуревић, члан ГО СДС, осужујући недолазак три делегата на сједницу Комисије за финансије и буџет због чега ће укидање акциза на гориво и смањење стопе ПДВ-а на основне животне намирнице, што је приједлог СДС-а, бити скинуто са дневног реда сједнице Дома народа.

''Колико СНСД брине о грађанима показују овим опструкцијама. А подсјетићу да је лично Милорад Додик прије два мјесеца обећао нулту стопу ПДВ-а на основне животне намирнице. Од самог почетка смо говорили да лажу и да настоје опструисати сваку мјеру за ублажавање економске кризе, и то се сада показало истинитим.

Јасно је да њихови делегати пензионери са мјесечним примањима преко 6.000 КМ, огрнути отпремнинама од 30.000 КМ, и са добро запосленом дјецом, не вјерују пензионерима који живе од 300-400 КМ нити породицама које преживљавају са 800 КМ'', истакла је Пандуревићева.

Према подацима Савеза самосталних синдиката БиХ, подсјећа она, трошкови живота у последњу годину порасли су за 410 КМ а плате за 74 КМ.

''То је резултат коалиције СНСД-СДА-ХДЗ која своје грађане масовно пресељава у Њемачку и Аустрију. Бесрамно се хвале рекордним приходина од индиректних пореза које узимају од осиромашеног народа да би новац дијелили својим дворским фирмама'', каже Пандуревићева.

Она је прокоментарисала и недолазак Дениса Бећировића на сједницу Комисије за финансије и буџет.

''У потпуности се оголио и показао да је најобичнији популиста. Вјероватно ће му опет бити криви Александар Вучић  и Србија. Како воли да пише писма, ред би био да овај пут напише једно писмо самом себи с насловом – Срамота Денисе! Треба неко да му каже да данас више његових Тузлака ради на грађевини у Србији него што је он написао писама'', поручила је у саопштењу Пандуревићева. 

(БН Фото: Пиxабаy/Илустрација)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Сервус

13.05.2022 11:42

Не знам чему овакви чланци и зашто би се смањивало ишта. Народ миран, добро живи, имају новца у штеку за ова кризна времена и свима потаман.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.05.2022 12:00

Народу је добро, ја невидим да се ико буни.

Name

Борац

13.05.2022 12:07

Све тацно написано. Лоповска секта се не брине о обицном народу,којег затрпавају лазним обецањима.

Name

сале

13.05.2022 12:09

Драга Александра ста је све обецао зај злотвор Српског народа и, и шта би? Народ цути блеји не зали се, а тајразбојник сто му име спомињес мирно и опустено пљацка отима пали уништава расељава и ником ниста.

Name

ре

13.05.2022 14:45

Смањти буџетлијама плате, па ће бити могуће смањење и акциза. Па не може овде само буџетлија само да живи, а са осталима шта буде.

Name

НР

13.05.2022 14:56

Ето Бећировић кандидат за предсједништво. А не долази на састанке. Идеалан да буде. Уклапа се у политику власти.

Name

Забрањено је реци ..

13.05.2022 15:07

Да СНСД и ХДЗ призивају рат да би прикрили своју крадју ??‍♂️

Name

Бауштелац

13.05.2022 12:10

Чуј Тузлаци у иду у Србију на бауштелу. Ха, ха, ха провала дана. Не кажеп колико радника из Источног Сарајева или Теслића иде у Федерацију БиХ на посао. Па ко је будала да иде у Србију из Тузле кад се стално траже грађевинци за Словенију и Њемачку. Испада Србија има више плате него овим државама. Стварно си не информисана или лажеш као и остали СДС совци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

13.05.2022 12:45

Страсно је сто се десава са цијенама горива . Али и није неопхпдно смањити акцизе нафта иде горе доле на свјетском трзисту . Бар када би власт кроз инспекциске контроле онемогуцила дистрибутерима еxтра профит и ограницила марзе . А не да власници пумпи узимају колико они хоце у овој кризи . Вјероватно и дистрибутери у талу са властима сви се уталили против народа на залост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

13.05.2022 16:14

Ма не знам што уопште спомињете шта је Ронхилл обећао.Па он да не обећа не би ни лагао.А знамо да човек не може ни секунду без лажи.