Још један руски олигарх пронађен је мртав

- Још један руски олигарх пронађен је мртав. Реч је о Александру Суботину, који је умро овога викенда под мистериозним околностима.

Свијет 10.05.2022 | 12:38
Још један руски олигарх пронађен је мртав

Олигарх је умро у кући шамана, барем тако наводе руски медији.

Суботин је бивши извршни директор руске нафтне компаније Лукоил и последњи је у низу руских олигарха који су умрли под сумњивим околностима након што је почела руска инвазија на Украјину.

Пронађен је мртав у подруму куће шамана у Митишчију, граду североисточно од Москве, након што је наводно претрпео срчани удар, објавила је руска новинска агенција Тас. Додаје се и да је отворена истрага поводом његове смрти.

Милијардер је, како је извор рекао за Тас, отишао у кућу шамана у стању тешке опијености након што се алкохолизовао и конзумирао дрогу дан раније. Његово тело откривено је у просторији у подруму која се наводно користила за "јамајканске вуду ритуале", преносе руски медији.

Локални медији пишу да је Суботин отишао до шамана у потрази за леком за мамурлук у којем је наводно био отров жабе крастаче. Идућег јутра пронашли су га мртвог шамани Магуа Флорес (право име Алексеј Пинџурин) и Тина Кордоба (право име Кристина Теихриб), наводи се у локалним извештајима који се позивају на верзију догађаја којој су склоне руске власти.

Тај пар, наводи се, лечи клијенте призивајући духове и жртвујући животиње, чија тела потом умачу у крв петлова.

Међутим, за све ове тврдње нема никакве потврде из полиције, а остали детаљи о томе шта је узрок његове смрти остали су непознати од понедељка после подне. Државним истражиоцима брачни је пар шамана рекао да им је Суботин био пријатељ и демантовали су да су га подвргли шаманским ритуалима за новац.

Руске власти покренуле су кривичну истрагу о Суботиновој смрти док покушавају да утврде узрок, јавља Тас. Истражиоци ће такође спровести истрагу о томе јесу ли дроге биле присутне у његовој крви када је умро, преноси Њузвик.

Његова смрт долази само неколико месеци након што је Лукоил позвао на брзи завршетак рата између Русије и Украјине. Лукоил је друга највећа руска нафтна компанија.

Суботин је, међутим, само један у низу мртвих олигарха, а попис руских богаташа који су скончали под нејасним околностима од почетка инвазије све је већи. Појавиле су се многе сумње у то да се ради о самоубиствима или о убиствима и самоубиствима, јер су уз тројицу олигарха пронађена и тела њихових жена и деце, те се сумња да се заправо ради о ликвидацијама по налогу Кремља које су изведена тако да изгледају као да се ради о самоубиствима односно убиствима и самоубиствима у породици.

(Индеx.хр Фото: Цхалабала/депоситпхотос/Илустрација)

 

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Милојко

10.05.2022 10:52

Ста се ово догадја?, падају као круске у касну јесен...засто и због цега?? А ови наси "паметњаковици и родољуби" одавде велицају Русију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.05.2022 13:28

А шта мислиш, шта би могло бити? Како то да прво побију укућане (жену и децу) па онда као изврше самоубиство. Је ли заиста неко верује у то? Руска власт их решава, јер они имајубпаре и моћ и они су способни организовати отпор у Русији...

Name

Лако

10.05.2022 13:59

Убије олигарха узме му паре и њима финансира рат

Name

Јааа

10.05.2022 11:22

ста им Путин ради....и ови наси хоце Русе овдје?! Нека, хвала...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

10.05.2022 11:52

Е јест ми жао тих олигарха, душа ме моја Српска боли за њима, који ли је слиједећи?!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

10.05.2022 11:59

Доци це ред и на Путина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гост

10.05.2022 12:19

Путин је изгледа стварно добро засро са Украјином ..Америка је знала гдје да удари да направи свадју у руском естаблисменту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како досли

10.05.2022 13:33

Тако и остисли (на крви и смрти) ма како и од кога (других или себе) настрадали. На залост похлепа унисти цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

10.05.2022 16:26

Колико је то ментално болесно..и сам путин верује у те глупости,па су шамани за"спас"путинове душе спаљивали ламе..жали боже животиња..њему неби помогло ни да спале целу руссију.,његова душа одавно припада паклу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сумња се?

11.05.2022 04:33

На основу,"сумња се" заснива се цела вест.Оно као немам оојма ста је било,али овако је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трази се

11.05.2022 08:29

ИЛИ узето само друго име да би се путовало по свету.

ОДГОВОРИТЕ