Званичници ЕУ опет стижу у БиХ, крећу нови преговори

Хрватски премијер Андреј Пленковић најавио је вечерас нову посјету на највишем нивоу званичника Европске уније Сарајеву.

Босна и Херцеговина 09.05.2022 | 21:50
Званичници ЕУ опет стижу у БиХ, крећу нови преговори

Како је рекао, циљ посјете је проналажење заједничког језика, између осталог, и око промјена Изборнога закона у БиХ.

"Колико ми је познато ХНС је одлучио учествовати у изборима у БиХ. Сматрамо да Хрвати требају бирати своје представнике и зато то желимо учинити кроз дијалог с другим државама и савезницима који су пријатељи БиХ, а не кроз отуђивање партнера и Бошњака", рекао је Пленковић.

Према његовим ријечима, "не може једна страна наметнути нова рјешења, она морају бити плод договора".

"Нисам оптимиста, ја сам реалиста и морамо исцрпити све могућности политичким договором", нагласио је Пленковић вечерас након сједнице Предсједништва и Националног вијећа ХДЗ-а, јавио је ХРТ.

ХДЗ БиХ данас је у Мостару такође одржао сједницу Предсједништва странке. Засједање је било усмјерено на тему Општих избора и њиховог одржавања.

Предсједништво ХДЗ-а БиХ изразило је дубоку забринутост због питања "незаконитости и нетранспарентности" током надолазећег изборног процеса јер сматрају тренутни састав ЦИК-а БиХ нелегалним имајући у виду.

(Клиx)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Нама се не зури

09.05.2022 20:20

Ајо се вама несто из неких разлога зури, вас проблем....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ален

09.05.2022 20:52

Најбоље да нема избора нек цовиц и бакир и додик дозивотно владају види како нам је добро свима ако сy они само легитмни нека их ми одосмо у Њемацку сви свакако они нек владају са сцоним фамилихама сирока им босна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако си глуп ниси глув

10.05.2022 03:29

Проблем је у федерацији тамо нема проведбе изборних резултата а господин Додик влада јер народ тако гласа и побјеђује на изборима. Кад у Републици Српској изаберемо неког другог и он це владати а у федерацији нису способни ни провести вољу народа и није Додик за то крив него Бакир и јос много малих бакироваца само ви нецете то да цујете јер је вама увијек крив онај други а ви сте свеци. Неце бити бас да је тако.

Name

Друг црни у ноб-у

09.05.2022 23:17

Јест опасно кад те неки луђаци посвађају са комсијом на националној основи.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан градјанин

10.05.2022 05:18

Ако еуропејци помагали БХ градјанима а не политицарима тј.ако помогну да се примјењују или уведу закони ко и њиховим земљама да сваки градјанин бира кога Хоце не да им политицари у БиХ намецу кога це бирати. Тако це Еуропељци помоци овим неотесаним политицарима сто блокирају све ради својих лицних интереса а не у интересу обицних градјана који махом одосе да граде њихове земље Умјесто своју ако би била економски и политицки стабилна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕМА ДАЉЕ

10.05.2022 06:01

Што више сједница,што више долазака представника из ЕУ,то горе стање у БиХ. Једину корист имају наши "ПРИЈАТЕЉИ",док је народ из дана у дан у већим проблемима.Не могу да схватим да се не може смијенити садашња власт која нас годинама гази и сатире,која нашу омладину приморава да напушта своју земљу,ускраћујући сва људска права...Види ли овај народ куда нас води ова власт?Зар су жртве до те мјере постале обожаватељи свог тиранина?!?!Када ће бити ДОСТА?!Кад нас коначно униште?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

елле

10.05.2022 07:01

Свака цаст на коментару и хвала на разумијевању ситуације. Да бар имамо висе разумни људи било би другације. Хвала

Name

Алес

10.05.2022 07:05

Ауууу, што је код њих зима!!! Све капути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан

10.05.2022 12:29

И Зељко Комсиц је Хрват..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

10.05.2022 15:19

Мени само није јасно зашто се оволико помаже нашим политичарима.Ако већ Европа ради на бољитку државе дајте господо смернице наредите проведбу и санкционисите непослух.Има на овим просторима још паметних људи а не само њих тројица.Или они вама пашу па вам се и не мењају

Name

Локално

10.05.2022 20:18

Јос један нови покусај да се у БиХ уведе "демократија".

ОДГОВОРИТЕ