Градоначелник Бањалуке честитао Дан побједе над фашизмом

Градоначелник Драшко Станивуковић честитао је Дан побједе над фашизмом, поручивши да су на данашњи дан, прије 77 година, Европа и свијет рекли стоп фашизму.

Република Српска 09.05.2022 | 17:59
Градоначелник Бањалуке честитао Дан побједе над фашизмом

-Дан побједе над фашизмом је један од најсвјетлијих датума у историји човјечанства, датум када је побијеђено велико зло које је задесило свијет – поручио је Станивуковић.

Како је истакао,  жртва коју је српски народ поднио у борби против највећег зла у историји човјечанства је огромна и не дозвољава нам да то заборавимо.

-Зато чувајмо успомену на сваког појединца који је живот изгубио у мисији за слободу и мир и зато данас овдје поносно корача бесмртни пук – нагласио је градоначелник.

Када знате да је неко имао намјеру да истријеби наш народ, намјеру да вас нема, како је навео – знате да се нисте борили само за слободу, него за опстанак.

Напомиње да иако је мир једини сигуран темељ на коме можемо да зидамо будућност, данас, 77 година касније и даље довољно не цијенимо мир.

-Историја је учитељица живота, надам се да смо ову лекцију добро научили. Срећан нам Дан побједе над фашизмом, срећна нам слобода, да је чувамо и више цијенимо – закључио је у честитки Станивуковић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Глобал зитизен

09.05.2022 16:32

Лијепо сви славе , полазу цвијеце и вијенце али нико се непита ста знаци тај антифасизам. Ста се ту има славити кад фали пола бивсих становника града. Е то је фасизам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцх

09.05.2022 18:40

Кад видим дебила на премијерској позицији који гледа онако бахато и осионо, драго ми је да сам отисао главом без обзира у иностранство. Фуј фуј фуј, ко је у првим редовима…

Name

НИКАД ВИСЕ

10.05.2022 09:01

НИКАД СЕ ВРСТИТИ НЕЦУ У РС ИЛИ БИХ.. СВЕДНО МИЈЕ ИСТО СРАЊЕ.. МАДА САМ ИЗ Б ЛУКЕ.. ТО ЈЕ ТУ ДИКТСТУРА ОД ВЛСДТИ БЈЕДА И СЉАМ.. НСРОДУ ИЗАПРАО ДОДИГ ПАМЦЕННЕ А СПАЉЕНА ЗЕМЉА.. ФУЈЈЈЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

10.05.2022 09:20

Под будним оком дивова Српских са слике

ОДГОВОРИТЕ