Ухапшен јер је шутнуо мачку у море! (ВИДЕО)

Грчка полиција ухапсила је мушкарца који је снимљен (видео доле) јер је шутнуо мачку у море док је вечерао у ресторану на отвореном на острву Евија.

Занимљивости 09.05.2022 | 15:26
Ухапшен јер је шутнуо мачку у море! (ВИДЕО)

На видео снимцима који су подељени на друштвеним мрежама, виде се три особе како седе у ресторану на обали када им прилазе две мачке.

Члан “екипе” потом рибом мами једну од мачака на ивицу до воде пре него што ју је шутнуо у море. Ако буде оптужен, неменовани мушкарац могао би да се суочи са затворском казном до 10 година.

Поред затворске казне, прекршиоци могу добити и (од слућаја до случаја) неограничену новчану казну.

Тако да би неменовани мушкарац могао добити максималну новчану казну и од 50.000 евра. Како је саопштено, мачка је неповређена након што су је мештани одвели ветеринару.

Ужасни снимак је тако широко распрострањен на друштвеним мрежама да је мушкарац касније ухапшен, а Такис ​​Теодорикакос, министар полиције Грчке, осудио је чин у саопштењу, рекавши: “Насиље над животињама је неприхватљиво. Најсрдачније честитам онима који су на ову ствар скренули пажњу јавности.” , преноси метро.

Иначе Грчка је 2020. године усвојила закон којим је озбиљно злостављање животиња кажњиво до једне деценије иза решетака. Ова законска мера, која је једногласно изгласана у парламенту, такође обезбеђује минималне једногодишње казне и велике новчане казне.

Тровање, вешање, утапање и сакац́ење су примери озбиљног злостављања животиња према закону. Да на крају додамо да Грчка има једну од највец́их популација паса и мачака луталица на свету, а активисти за права животиња процењују да само у Атини постоје милиони уличних мачака и паса.!
Погледајте видео:

<див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-7 цоде-блоцк-блоцк-7"> 

<ифраме цласс="ентеред литеспеед-лоадед" титле="YоуТубе видео плаyер" срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/р1ХпКX-6xпY" wидтх="560" хеигхт="315" фрамебордер="0" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-лазyлоадед="1" дата-срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/р1ХпКX-6xпY" дата-лл-статус="лоадед" дата-мце-фрагмент="1">

(<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/">Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар