Тежак живот: Младену и Драгани Глигић треба хитна помоћ

Свака тужна прича је за себе, па тако и ова. Како изгледа живот у мраку, боли, патњи и сиромаштву, најбоље знају супружници Младен и Драгана Глигић из села Кнежица код Козарске Дубице којима је потребна људска хуманост и помоћ.

Република Српска 08.05.2022 | 21:33
Тежак живот: Младену и Драгани Глигић треба хитна помоћ

Док се наши представници власти боре да заузму удобне фотеље и зараде хљеба без мотике, педесеттрогодишњи Младен Глигић  из насеља Кнежица код Козарске Дубице бори се за своје здравље и голи живот. Прије три године радећи у шуми дрво му је сломило ногу и од тада како и сам каже кренуо је пакао. 

„Настрадао сам у шуми, оперисао срце једном и било је успјешно. Други пут се све дало на зло. Скоро сам дошао из Београда. Једноставно се немам чиме лијечити нити од чега живјети. Не могу, срамота ме и тешко ми је катастрофално и могу да кажем да сам пао скроз испод нуле. Немам чиме ићи на контролуи, једноставно немам за живот“, каже Младен Глигић из Кнежица код Козарске Дубице.

Радио је, борио се и имао скроман живот. Стао је и на браник Републике Српске и она га је наградила са 45 марака. И то су једина примања која има. Због борбе за своје здравље морао је да распрода све како би покрио трошкове лијечења. Сада више нема ништа.

„Кренуо сам од нуле од тог проклетог рата. Остварио сам за себе био добар живот. Данас је дошло вријеме да је све отишло у неповрат и распродало се“, каже Глигић.

Оперативни захвати око срца и уградња фиксатора на ногу, Младена су скоро приковали за кревет. Једину бригу о њему води супруга Драгана. Каже најтеже јој је што нема струје која је прије мјесец дана искључена због дуга од 1500 марака. 

„Много је тешко без струје. Замрзивач не ради, бојлер... нема туширања. У лонцу гријем воду да се он окупа. Брије се под свијећом“, каже Младенова супруга Драгана.

Младен даље наводи да има кредит који му је остао још док је био здрав.

"Касним двије рате. Имам жиртанта, момак школује двоје дјеце. Најавио сам да ћу кућу продати само да рјешим то и њега ослободим“, каже он.

Његова супруга каже да не зна више коме да се обрати за помоћ за Младеново лијечење

"Немам гдје. Једино ако постоје хумани људи да помогну, мој супруг би то вратио. Дали би кућу у конту тога само да се он излијечи“, каже Драгана Глигић.

Глигићи су током ратних дејстава изгубили кћерку а син је основао своју породицу и живи у Словенији. Понекад пошаље понешто новца својим родитељима али недовољно јер како истичу ни сам нема.

Читав један низ лоших догађаја у животу одредио је да Младен и Драгана Глигић своје дане проводе у кућерку без струје, воде и купатила надајући се неким срећним временима и имајући само једно друго. 

Контакт телефон за помоћ: 00387 66 786 980  ( Драгана Глигић, супруга)

Број жиро рачуна СБЕРБАНК      :   567-301-59004255-40  ( Драгана Глигић)

Девизни рачун за помоћ из иностранства: Нова банка  БА395550000056144879