Осуђен због подметања пожара на возило посланика

Двадесетогодишњи Недељко Трифковић осуђен је на мјесец и по дана затвора због подметања пожара на аутомобилу посланика у Скупштини Брчко дистрикта Уроша Војновића.

Република Српска 06.05.2022 | 15:29
Осуђен због подметања пожара на возило посланика

Трифковић је на ову казну затвора осуђен након закључења споразума о признању кривице са Тужилаштвом Брчко дистрикта, у поступку пред Основним судом дистрикта, саопштило је Тужилаштво.

Тужилаштво је тиме окончало поступак против Трифковића, којег је оптужило да је 29. маја прошле године подметнуо пожар на аутомобилу посланика Војновића.

Он је, како се подсјећа, држећи у руци пластичну флашу напуњену бензином, пришао возилу паркираном испред дворишта породичне куће посланика, а затим је просуо запаљиву течност и отвореним пламеном изазвао пожар који је потпуно уништио аутомобил.

Пошто је убрзо ухапшен и стављен у притвор, истрага Тужилаштва и Полиције дистрикта окончана је 14. октобра, када је Тужилаштво против њега подигло оптужницу за кривично дјело изазивање опште опасности.

Уз тај, пред Судом су готово истовремено покренути поступци и за неколико повезаних случајева изазивања опште опасности који су се у овом граду, у кратком размаку, догодили средином прошле године.

Поступак по оптужници против Николе Кокановића, за којег се сумња да је од Трифковића за новац тражио да подметне пожар на Војновићевом возилу, у фази је главног претреса.

Кокановић је оптужен и због изазивања пожара који је 15. јула на још једном аутомобилу подметнуо седамнаестогодишњи Н.М, те због бацања експлозивне направе 17. августа на угоститељски објекат "Дос манос".

Он се, након довођења у везу с тим случајевима, од 27. августа прошле године налази у притвору, а трајање те мјере недавно му је поново продужено до 24. маја, наведено је у саопштењу Тужилаштва Брчко дистрикта.

(Срна)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мико

06.05.2022 14:10

Каква је ово држава и каква порука криминалцима палите аута добићете 45 дана затвора,тужиица који се нагодио треба осудит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

06.05.2022 15:55

Угоститељски објекти са називима као из филмова о колумбији . Јесмо загрдили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

06.05.2022 17:13

Брчко моје, брчаци те воле.

ОДГОВОРИТЕ