Радници траже хитан састанак са челним људима града

Из бијељинске топлане данас је упућен позив градоначелнику Бијељине и предсједнику Скупштине града Љубиши Петровићу и Александру Ђурђевићу да дођу на хитан састанак 10. маја како би у разговору са радницима и управом покушали изнаћи рјешење како би спријечили стечај тог предузећа.

Република Српска 06.05.2022 | 13:28
Радници траже хитан састанак са челним људима града

До организовања овог састанка дошло је након јучерашње одлуке скупштинске већине у Бијељини, окупљене око СНСД, да скину тачку дневног реда која се односила на одобравање новчаних средстава за ЈП "Градска топлана".

"Молимо да овај позив најозбиљније третирате како интереси предузећа, радника, али и свих корисника градске топлане не би били угрожени", наведено је у позиву челним људима града Бијељине.

У позиву се такође наводи да су новчана средства неопходна за измирење заосталих обавеза на основу судског поравнања из претходних година,

Подсјетимо да је у питању новчана помоћ за Топлану од 600.000. КМ, која та средства треба да уплати добављачу д.о.о. „Илић трговина“ према којем има дуговања из претходног периода направљена за вријеме бившег руководства.

Ова средства, како је казао градоначелник Петровић, морају бити обезбијеђена како градска топлана не би отишла у стечај, а радници на улицу.

Коалиција Договор за Бијељину, предвођена СНСД-ом, два пута је скидала ову тачку с дневног реда локалне скупштине, а јуче је тражила да се обезбиједи и помоћ Водоводу и Бањи Дворови како би они подржали захтјев Топлани.

Подршку радницима градске топлане дао је Петровић и најавио да ће уколико не дође до брзог рјешења зајендо са радницима изаћи на протесте и то на локације гдје су руководни људи колаиицје окупљене око СНСД-а.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

А око халабуке

06.05.2022 12:38

Увијек има и нерадника ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интергај

06.05.2022 13:12

Дислоцирајте топлану. А ако хоцете и затворите... Ваздух загадјен од јесени до касног прољеца.. Радницима понудите посао у центру за социјалби рад, у опстину, у водовод, центар за културу.. Њих не остављајте без посла..ил позицијо и опозицијо у своје приватне фирме и локале па их пријавите и дајте им плату као сто ви примате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

06.05.2022 13:47

Грађани да се прикључе протесту! ?Градонацелницне може другачије, мора се глас подићи па ста буде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

07.05.2022 08:24

Јавна је тајна да се на списку запослених у овој фирми годинама налазе којекакви људи који никад не долазе на посао.Прочешљајте тај податак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгојло

07.05.2022 15:25

Градоначелника Бијељине је дочекало милијарду нагомиланих проблема. Он то нажалост не може да ријеши.Имам осјећај да ће обољети борећи се против криминала.

ОДГОВОРИТЕ