Си Ђинпинг тражи придржавање мјера против ковида

Кинески председник Си Ђинпинг нагласио је јуче да су превенција и контрола епидемије у критичној фази и позвао на улагање напора да се настави са придржавањем „динамичне политике нулте толеранције ковида”.

Свијет 06.05.2022 | 08:54
Си Ђинпинг тражи придржавање мјера против ковида

Си је то рекао на састанку Сталног комитета Политбироа Централног комитета КПК-а, на којем је анализирана ситуација везана за епидемију.
Кина је од избијања епидемије ковида-19 постигла велика достигнуц́а у превенцији и контроли епидемије придржавајуц́и се стратегија као што су стављање људи на прво место, „динамична политика нулте толеранције ковида” и одбрана од спољног утицаја и поновног унутрашњег раста броја случајева, наводи се у саопштењу објављеном након састанка.

У саопштењу се истиче да је од марта ове године Кина издржала најизазовнији тест у Вухану, граду у централној Кини који је некада био епицентар ковида-19.

Чињенице показују да су кинеске мере за превенцију и контролу засноване на науци, као и да су ефикасне, додаје се у саопштењу.
Кина ц́е победити у борби против епидемије у Шангају са овим политикама за контролу епидемије, стоји у саопштењу.

Скоро 9.000 станица за тестирање нуклеинске киселине је постављено у Шангају од среде увече, а више од 4.500 их је већ почело са радом. Остале ц́е бити отворене у складу са ситуацијом и захтевима, саопштила је Шангајска општинска комисија за развој и реформе, преноси КМГ.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Т39842288

06.05.2022 08:26

Реци прави разлог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Озрен

06.05.2022 15:20

Психопате

ОДГОВОРИТЕ
Name

брус ли

07.05.2022 08:55

Глобалиста кинески Горбацов се јавио и брине за здравље народа.Његов политицки конкурент се сам повукао .Звуци познато у успонима диктатора.

ОДГОВОРИТЕ