ЕУ данас о новим санкцијама Русији, на удару банке и нафта

Очекује се да ће челници ЕУ данас донијети одлуку о новом, шестом, пакету санкција за Русију након њене инвазије на Украјину, а које ће се односити и на забрану увоза сирове нафте.

Свијет 04.05.2022 | 08:58
ЕУ данас о новим санкцијама Русији, на удару банке и нафта

Иако су јутрос први цивили из творнице Азовстаљ у Мариупољу евакуисани на сигурно, Русија наставља бомбардовати украјинске градове.

Предсједница Европске комисије Урсула вон дер Лејен данас би требала предложити нови пакет санкција Русији, који се састоји и од забране увоза руске нафте на европско тржиште, а која би на снагу требала ступити до краја ове године, остављајући тако времена европским државама да се припреме на посљедице које ће таква одлука несумњиво имати по економију блока.

Русија не показује знакове одустајања од онога што назива “специјалном војном операцијом”, а што је у суштини агресија на Украјину.

Шести пакет санкција Русији најављује се већ неко вријеме, након што су званичници држава чланица ЕУ о де факто ембаргу на увоз енергената из државе која врши агресију на Украјину, имали опречне ставове, преноси Клиx.

Наводно су новим пакетом санкција обухваћане и банке које ће бити избачене из система СWИФТ, укључујући и Сбербанку која има највећи број директних зајмова на подручју Русије.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Небојса

04.05.2022 06:55

Какве санкције мозете увести ,када они имају енергију ,храну ипроизводе сами савремено орузије?Ста они то немају да им ви мозете ускратири?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.05.2022 07:47

Будалу ко што си ти

Name

Немају сву робу за

04.05.2022 07:51

Неке снобовске потросацке навике.... Све остало имају сто други немају....

Name

Ре Небојса

04.05.2022 08:04

Едукуј се, очито си неупућен. Русија нема ништа квалитетно што се електронике тиче. Овде мислим првенствено на компоненте које се уграђује у машине! Највећи су дио европски и амерични произвођачи. Чак су и моторе за ракете и тенкове куповали од Украјине. Елем, имају жељезо.

Name

Ре ре

04.05.2022 08:34

Ти си будала ал невидјена слијепац

Name

уводите себи сами санкције

04.05.2022 07:13

Ко неце руску нафту нек не сипа али пустите ко хоце. Ви би командовали светом то немозе висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

04.05.2022 07:17

Због којих санкција је нафта до сад поскупила оволико? Значи на нафту није било санкција али онако су нам цијене повећали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

04.05.2022 08:56

Знаци ове санкције би требало да поцну да се примјењују до краја ове године Овај пакет санкција необухвата руски гас Па када це на ред доци руски гас Оцигледно да ови знају да це ово потрајати јос дуго Једино сто је добро у свему овоме је то сто је изгледа све ово договорено Подјела свијета Па сада по "вољи" ко тамо ко вамо

ОДГОВОРИТЕ