Пресуда Махмуљину је бескрајна срамота и неправда

- Срамота је да Апелационо вијеће Суда БиХ умањи казну команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Махмуљину и осуди га на осам година, као да је изазвао тежу саобраћајну несрећу. Док су српски генерали осуђивани на казне од преко 20 година јер ''нису спријечили неке догађаје'', Махмуљин је награђен са осам година за звјерске злочине које су починили муџахедини под његовом командом', изјавио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

Република Српска 30.04.2022 | 14:30
Пресуда Махмуљину је бескрајна срамота и неправда

Први човјек ДНС подсјећа да су припадници одреда Ел муџахид који су се борили под Махмуљиновом командом, на подручју Озрена и Возуће починили невиђен масакр над цивилима, рањеницима и заробљеним припадницима Војске Републике Српске.

- 'Никада нећемо заборавити 17 одрубљених глава и масовне гробнице Срба. Дакле, по правди Суда БиХ, за српску одрубљену главу добијете мање од пола године затвора! Бескрајна срамота и неправда, огорчен је Нешић.

Предсједник ДНС истиче да су сузе мајки исте вјере и да свака жртва заслужује правду, а њихови ближњи сатисфакцију.

-'Нажалост, овакве пресуде нам кажу да су сузе српских мајки само њихове, да за њих нема правде у овој земљи. Зато ми имамо обавезу да сваког дана, на сваком мјесту, инсистирамо на истини и да читаво друштво никада не заборави свој дуг породицама страдалих, поручио је Нешић.  

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реа!иста

30.04.2022 14:52

Шта раде тамо наше судије ,дижу руку и примају добру плату. Милорад се зато не буни он незна шта је рат.

ОДГОВОРИТЕ