Лажне дојаве о бомбама, настава нормализована

Помоћник министра просвјете, науке и технолошког развоја Милош Благојевић, изјавио је да је МУП данас обавио контрадиверзиони преглед у двадесетак школа и утврдио да су дојаве о бомбама лажне, а да је у току провјера у преостале три.

Србија 29.04.2022 | 13:09
Лажне дојаве о бомбама, настава нормализована

"Проверили су све школе, остале су још три. МУП на њима ради. Установљено је да је реч о лажним дојавама, ученици су се вратили у већину школа. Настава ће бити нормално организована у послеподневној смени", рекао је Благојевић за Тањуг.

Настава се наставља као и нормалне школске активности, изгубљени часови биће надокнађени, навео је он.

Благојевић, који је помоћник министра за средње образовање, прецизирао је да су 22 београдске школе данас добиле мејл са информацијом о постављеним бомбама, које су надлежни примијетили по доласку на посао.

"Одмах су нас обавестили и заједно смо контактирали МУП. Веома су брзо одреаговали", рекао је помоћник министра и захвалио свима на професионалној сарадњи.

Како каже, битно је додати да МУП спроводи истрагу са чије адресе су током ноћи стигли мејлови и ко их је послао.

Додао је да су дојаве стигле и у гимназије и средње стручне школе, и подсјетио да основне школе не раде због распуста.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је данас да је двадесетак средњих школа и гимназија у Београду добило циркуларни мејл о подметнутој бомби, због чега су уценици и запослени евакуисани на сигурно, док полиција и њене струцне службе не провјере наводе.

О дојавама су обавештени МУП и БИА и полицијске екипе су на терену, а ученици и запослени се сукцесивно враћају на наставу након потврде о безбједности.

Лажне дојаве о бомбама примљене су у Медицинској школи Звездара, Седмој београдској гимназији на Звездари, Петој економској школи у Раковици, Машинској школи "Радоје Дакић" и Музичкој школи "Даворин Јенко" и Средњој школи за децу са посебним потребама у Раковица, Првој београдској гимназији Стари град и у Грађевинској школи Београд на Звездари.

Дојаве су стилгле између осталог и у Угоститељску школу на Зеленом венцу, као и у Земунску гимназију.

Слична ситуација десила се у среду и у Црној Гори.

Евакуисане су школе у Подгорици, Никшицу, Бару, Беранама, Бијелом Пољу, Колашину, Херцег Новом, Цетињу, Андријевици, Будви, Котору, Даниловграду, Мојковцу, Плаву, Гусињу, Петровцу ...а дојава о бомби стигла је и Општини и суду у Бару.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар