Како нема новца за борце, а има за прескупе софтвере?

- Једна од суштинских идеја у нашем Програму обнове Републике Српске јесте инфраструктурно повезивање источног дијела Републике Српске брзом саобраћајницом, јер се без адекватне инфраструктуре не може очекивати било какав привредни развој, нити искориштавање туристичких потенцијала. То је, за почетак, најмање што исток Српске заслужује да би се могао развијати – поручила је потпредсједница ПДП-а и народни посланик Јелена Тривић током скупа „Разговор са грађанима“, одржаног на Палама. 

Република Српска 29.04.2022 | 10:51
Како нема новца за борце, а има за прескупе софтвере?

Тривићева је навела да младим људима треба обезбиједити услове за стабилнији живот у Републици Српској. 

- Кроз пројекат јефтине станоградње обезбиједићемо младим људима подршку при куповини прве стамбене јединице. Они не смију бити препуштени тржишту, јер и када имају посао и пристојна примања, тешко могу себи обезбиједити некретнину, јер су цијене енормне – рекла је Тривићева. 

Она је истакла да су људи широм Републике Српске веома заинтересовани за питања борачке популације: 

- Република Српска се борачкој популацији мора одужити на адекватан начин. Када год неко каже да нема средстава за већи борачки додатак, ја питам како има за преплаћене и прескупе софтвере, за зграде јавне управе и како то да јавна предузећа не доприносе буџету Републике Српске?

Наравно да има и да мора бити средстава за борце. Наравно, предуслов свих предуслова је изградња правне државе и побједа над корупцијом. Без тога не можемо кренути напријед. Поштен свијет не може да ради и наради колико овај корумпирани систем може да „поједе“ средстава – рекла је Тривићева. 

Предсједник Општинског одбора ПДП-а Пале, Игор Тошић, рекао је да судећи по интересовању Паљана да дођу на скуп и чују шта Јелена Тривић има да каже постоји огромна вјереа да ће управо она побиједити за једну од појединачних позиција на октобарским изборима. 

- Побједа на Палама се већ осјети у ваздуху. Ово је један слободан скуп, јер ми не правимо притисак нити икога тјерамо да долази на наше скупове. Људи желе да чују једну здраву причу о будућности, а посебно је битно што је у Програму обнове посвећена једнака пажња сваком дијелу Републике Српске, будући да је исток веома запостављен од републичке власти. Чули смо конкретне ствари, планиране развојне пројекте, од којих ће велику корист имати Пале и читава сарајевско-романијска регија – рекао је Тошић. 

Скупу „Разговор са грађанима“ присуствовао је и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић, који се такође обратио присутнима.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Борци

29.04.2022 09:14

су задња рупа на свиралу...Шта је спорно??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

29.04.2022 15:42

И нетреба дати олосима ,,цаст борцима са прве линије али њих је мало људису вец дигли руке од свега а ови послије стосу се уписали у борацке њиге само зато стосу у Додиковој секти.,то су леузари и дезертери којису са Бајом сверцовали а њих сад има као пљеве.

Name

Ре

29.04.2022 09:30

Бурле је све године свога режима уз криминалце, ту нема у његовом бахатизму лоповском уопште народа гладног и бораца пропали у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рембрант

29.04.2022 09:45

Нееееемаааа покро све БУРЛЕСКОНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак

29.04.2022 10:00

У Палама ће побиједити зелени и наш Лазаревић. Осим њега на истоку једино још вриједи директор олимпијског центра Љевнајић. Спој идеје, визије и Лазаревићевог програма, са идејом и визијом Љевнајића је формула за успјех. Остали из политике овој двојици визионара нису ни до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

29.04.2022 10:07

Тако је јелена. Доле лоповлук и фашизам, а слобода народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

29.04.2022 10:16

Ма дај престаните се планирати изађите јединствени на протесте испослујте што вам је у интересу.Овак можете млатити празну сламу само се понизавате

ОДГОВОРИТЕ
Name

МРМ

29.04.2022 10:41

ПДП ако мисли напријед на локалу, мора у Братунцу очистити своје редове, а не допустити да ПДП буде странка једне породице. Тренутна предсједница ПДП-а у Братунцу је лажирала здравствени записник о стању повреда начелиника Срђана Ранкића који је држи на мјесту директорице Дома здравља Братунац, а који је пао на суду захваљујући истинитом опису повреда независних љекара зворничке болнице. Паметном доста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вања

29.04.2022 10:56

Подршка за Јелену, ако Бог драги да будуца предсиједница Републике Српске. Само да ови злотвори више не пљачкају и отимају новац из буџета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

29.04.2022 11:17

Нек борци дођу у ХР с потврдом на којем су ратишту били па можда добију додатак у Лепоглави

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

29.04.2022 12:44

Сад ваљда виде борци да ду без везе ратовали. Нит их је ко нападо нити су кога ослободили, само су створили легло за криминалце и корумиране политичаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

29.04.2022 15:34

Па за Проинтер борце има све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљац

29.04.2022 18:36

Па дјеца Бурлина морају живјети,ко шиша борце.Тако је браћо Срби кад вам је главни главоња шверцер,јајара и дезертер,боље не заслужујемо.Браво јадни и глупи народе...

Name

Додо

29.04.2022 16:28

Сад су поребнији сервери од бораца. Рат је прошо ко је јамио јамио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

29.04.2022 16:30

Па вреднији је софтwер од борца..Кад би неко нас питао хоцете ли да вам посаљемо борца ило софтwер .Ја бих изабро софтwер..Ста це ми борац.Да цијепа дрва

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корлеоне

29.04.2022 18:13

Досадили сте висе са тим борцима.

ОДГОВОРИТЕ