Србија: Ограничене цијене животних намирница и горива

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој сједници измјењену и допуњену Уредбу о ограничавању цијене основних животних намирница.

Србија 28.04.2022 | 19:30
Србија: Ограничене цијене животних намирница и горива

То се односи нашећер кристал у паковању од једног килограма, брашно тип Т- 400 глатко, у паковању до пет килограма, укључујући и пет килограма, брашно тип Т-500 у паковању до пет килограма, укључујући и пет килограма, јестиво сунцокретово уље у паковању од једног литра, свињско месо бут, а све у циљу даље заштите тржишта, односно спријечавања деформација у формирању цијена наведених роба, које су изузетно важне за снадбијевање потрошача, а нарочито сиромашнијих социјалних категорија.

Уредба ће се примјењивати у трајању од 60 дана, од дана ступања на снагу.

Влада Србије усвојила је измјењену Уредбу о ограничењу висине цијена деривата нафте којом се просјечна велепродајна цијена деривата ЕВРО ДИЗЕЛ и ЕВРО ПРЕМИЈУМ БМБ 95 на територији Републике Србије увећава за по седам динара. Ова Уредба важиће од ступања на снагу, 29. априла, до 31. маја ове године.

Привредни субјекти који обављају дјелатност трговине моторним и другим горивима на станицама за снабдијевање превозних средстава у обавези су да наставе да испоручују ове деривате утакањем у погонске резервоаре превозних средстава и посуде за транспорт деривата нафте у максималној количини до 60 литара.

Чланови владе донијели су одлуку о привременом смањењу износа акциза на деривате нафте за 15 одсто од објављених усклађених износа на деривате нафте – оловни бензин, безоловни бензин и гасна уља, а имајући у виду актуелну ситуацију са цијеном сирове нафте на свјетском тржишту, као и њену тендецију даљег раста, која негативно утиче на макроекономску стабилност у земљи.

(Новости)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крајишник

28.04.2022 18:56

Браво Србија!!Браво тако се чува држава и штити народ!!У РС овчице и даље блеје и гласају за црвене Кмере!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

28.04.2022 19:06

Додо билмезу, цитас ли ово???

ОДГОВОРИТЕ