Млади морају да граде будућност Републике Српске

Младима у Српској су неопходна радна мјеста, али и реформа образовања која ће бити усклађена са потребама тржишта, јасна је потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић. Она је нагласила и да систем мора да помогне младима приликом стамбеног збрињавања, што је,такође, један од програма ПДП-а.

Република Српска 25.04.2022 | 18:15
Млади морају да граде будућност Републике Српске

Политичарима су увијек пуна уста младих људи, али се на терену у Српској и БиХ мало шта ради како би се зауставио одлазак младих, поручила је потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић вечерас на дружењу са младима у Бијељини. Она је истакла да свако може да воли своју земљу највише, али се ипак живи тамо гдје је обезбјеђена егзистенција.

Младима у Српској су неопходна радна мјеста, али и реформа образовања која ће бити усклађена са потребама тржишта, јасна је потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић. Она је нагласила и да систем мора да помогне младима приликом стамбеног збрињавања, што је такође један од програма ПДП-а.

- Младима се не смије препустити набављање прве стамбене јединице како је то данас. Тржишне цијене су енормне. Људи који имају вишка средстава улажу у некретнине, па цијене постају енормне. Чак и они који раде и имају пристојна примања не могу себи да пруште стамбену јединицу- навела је Тривићева. 

Млади су коначно заинтересовани да мијењају тренутну стварност у Српској, каже предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

- Република Српска има најбољу географску позицију на западном Балкану. Заиста је важно да млади људи на сљедећим изборима узму ствар у своје руке. Млади људи су потенцијал сваког друштва, а ПДП је са својим програмом обнове Републике Српске дао један значајан простор младима. Врло је важно да млади изађу на изборе и да опредјеле куда иде Српска у наредном периоду, а ја сам убијеђен да иду у добром правцу - рекао је Бореновић. 

Тешко је очекивати да се за права младих бори неко други осим њих, поручују из Савјета младих ПДП-а.

- То се показује у посљедњих пар година на политичкој сцени Српске да се појављује све више младих који заузимају кључне позиције. Те позиције не добијају само јер су млади, него зато што имају одређене идеје и вриједности - рекао је Стефан Гаврић, предсједник Савјета младих ПДП-а.

Потпредсједница ПДП и посланик те странке у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић је навела да уколико млади не желе да се укључе у политику и политичке странке, да онда свој друштвени рад искажу кроз невладин сектор како би остварили потенцијале и допринијели развоју Републике Српске. 

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

СНСД СДС ПДП

25.04.2022 17:19

Млади морају градити будуцност. Како лаксе ресавати потпун оквир проблема укљуцив и крупне друствене. Медије и вјестацке дјелатности да се поцну средјивати није лосе ни сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.04.2022 19:19

Све побјезе млади се сналазе по свијету јер овдје зивота нема..

Name

Јуда

25.04.2022 17:53

Млади це врацати силне кредите сто је секта подигла. Или це напустити РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не слажем се

25.04.2022 19:09

Млади неће враћати кредите, него ће изграђивати Европу, а овдје ко остане нека му је бог на помоћи

Name

Караман

25.04.2022 19:18

Који млади, све отисло остали само пензионери и инвалиди и они борци сто су постали славни послије битке.. и зиве од Додикови 160 марака годисње..биједа,јад и туга

Name

Сасха

25.04.2022 18:42

Који млади? Видите ли ви да су остали само старци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

25.04.2022 22:50

Лактаси мјесто које се развија и фирму гдје је најбоље отворити,гдје имају сувеције

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

26.04.2022 03:49

Ови млади неће рјешавати баш ништа, јер мисле да је сасвим нормално, да се посао може добити једино ако се учланиш у секту. Пошто је то за њих нормално, онда и треба да иду тамо гдје је то не нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шонене

26.04.2022 05:42

Млади овдје могу просперирати , онда кад оду ови стари политичари и уступе мјеста омладини, али овдје ће се НАТО морати причекати , то показује пример Радмановића , који уместо да се игра са унуцима , у својим годинама , поново жели у канцеларију у Сарајеву. Политика је болест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

26.04.2022 05:59

Јадна дрзава у којој је најбољи бизнис ,старацки дом. Да ли је влас свјесна,кад им помру родитељи,људи из Европе неце висе слат паре. Како це онда и ко,отплациват кредите? Цијене некретнина све говоре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пен

26.04.2022 07:12

Секта само Лакташи. Па нису Лакташи центар свијета. Доста нам је хвале снсд, à све су уништили фабрике.

ОДГОВОРИТЕ