Нешић подржава приједлог: Мандати да припадају партијама

Предсједник ДНС, Ненад Нешић, рекао је да га радује да је ХДЗ БиХ у свој приједлог за измјене и допуне Изборног закона уврстила његов стари приједлог да мандати припадају политичким партијама.

Република Српска 25.04.2022 | 12:47
Нешић подржава приједлог: Мандати да припадају партијама

Коментаришући захтјев ХДЗ БиХ да Дом народа Парламентарне скупштине БиХ по хитном поступку разматра измјене Изборног закона, Нешић каже да је битно “да се број руку у парламенту за приједлог ДНС повећава”.

– ХДЗ БиХ је гласао против када сам у Представничком дому предложио такве измјене Изборног закона, а све с циљем да зауставимо трговину мандатима и да нам парламенти не буду бувље пијаце. Све крађе и сви проблеми у овој земљи почињу изборном крађом и зато подржавам и увођење технологија у изборни процес – истакао је Нешић, који је и посланик у Представничком дому.

Он додаје да се у два дома парламента тренутно у процедури двије измјене Изборног закона и да он лично нема ништа ни против једне, али да није оптимиста да ће они бити усвојени.

– Чињеница је да имамо два приједлога који долазе из два блока у Федерацији – бошњачког и хрватског. Што се тиче приједлога ХДЗ, мени је једино важно да се не мијења начин избора српског члана Предсједништва БиХ и да грађани Републике Српске и даље директно бирају ко ће их представљати у институцијама БиХ. Како ће они бирати свог члана Предсједништва није моја ствар нити желим да се мијешам, то је проблем који треба да ријеше они у Федерацији – каже Нешић.

Он напомиње да мисли да је ХДЗ приједлог осуђен на пропаст јер неће имати подршку бошњачких партија.

Осврћући се на приједлог измјена Изборног закона које се односе на интегритет изборног процеса, Нешић је истакао да је изборни процес у БиХ жестоко компромитован.

– ДНС не треба ниједан украден глас, али не желимо и нећемо дозволити ни да нас краду. Жалосно је да правосуђе још увијек није процесуирало предмете који се односе на изборне крађе 2018. године, чиме је послало поруку да је дозвољено красти гласове. Прво покраду гласове, онда украду мандате и зато смо ту гдје јесмо – друштво заробљено од папака. Зато јесмо и увијек ћемо бити за снажење изборног интегритета – поручио је Нешић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ис

25.04.2022 11:13

Залосно је да ДНС постоји на политицкој сцени ако сви знамо да је 90 посто гласова за ДНС плацено са 100 марака по гласу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славен Ристовиц

25.04.2022 11:55

Ово онај постењацина сто купује гласове!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.04.2022 13:38

Ста казе Скаy?

Name

Обицан цовјек

25.04.2022 21:33

И несиц је изгледа,као и додик цлан хдза,цим подрзава цовица

ОДГОВОРИТЕ