Штета у Чапљини огромна, у Стоцу оштећене куће

Материјална штета, настала након снажног земљотреса чији је епицентар био у Херцеговини, и даље се збраја, а Кантонални оперативни центар цивилне заштите направио је први извјештај.

Босна и Херцеговина 23.04.2022 | 16:56
Штета у Чапљини огромна, у Стоцу оштећене куће

Највећа трагедија се догодила у Стоцу гдје је погинула 27-годишњакиња након што је на кућу пао комад стијене.

Чапљина

Услијед потреса на територију Чапљине наступила је велика материјална штета на зградама и породичним објектима.Тренутно се раде санације крова на Основној школи, три стамбене зграде и завршено је рушење димњака и поправак цријепа на отприлике тридесет кућа.

До сада је пријављено педесет објеката за нужну санацију кровишта. Пријављене су штете у становима и носивим зидовима појединих зграда. Ангажовани  су сви расположиви припадници ПВП и испомоћ корпе из ЈВП Метковић.

Мостар

У Мостару, према информацијама дежурних у полицијским, ватрогасним и хитним службама на подручју, као и у Оперативном центру цивилне заштите данас до 14 часова није било пријава грађана или правних лица о насталим штетама или посљедицама синоћњег земљотреса.

Столац

Током јутра запримљено је 20 пријава оштећења стамбених објеката односно породичних кућа. Ради се о напукнућу зидова и пробијању камених громада на зидовима кућа.

Службеници Добровољног-ватрогасног друштва Столац и Комунално Столац су на терену, рашчишћавају жбуку и камење са стамбених зграда, такође и димњаке. Током дана није било пријава по питању повријеђених особа у Домовима здравља Столац.

(Клиx)

 

Коментари / 0

Оставите коментар