СМ БиХ неће засједати због санирања штета

Говорећи о материјалној штети причињеној током земљотреса у Херцеговини, министар Цикотић је нагласио да за сада нема захтјева локалних заједница за било каквом врстом помоћи.

Босна и Херцеговина 23.04.2022 | 14:12
СМ БиХ неће засједати због санирања штета

Селмо Цикотић, министар безбједности Босне и Херцеговине је за Н1 рекао да ово Министарство прати ситуацију откако је синоћ снажан земљотрес погодио БиХ нагласивши да је у сталном контакту са представницима Цивилне заштите.

“Ја сам данас у директном контакту са ентитетским управама цивилне заштите, обојица директора су изашла на терен, сагледали су ситуацију на терену, контактирали са начелницима општина Чапљина, Столац и Љубиње. Нажалост имамо један изгубљен млади живот, има и повријеђених људи”, казао је Цикотић.

Говорећи о материјалној штети, Цикотић је нагласио да за сада нема захтјева локалних заједница за било каквом врстом помоћи.

“Иначе ентитетски директори Цивилних заштита имају могућност да интервенишу финансијским и техничким средствима. За сада немамо таквих захтјева, пратимо и даље ситуацију и уколико накнадне процјене штете буду то захтијевале, онда ће ти захтјеви бити достављени и третирани на процедурама прописан начин”, поручио је Цикотић.

Разговарао је и са министром одбране БиХ Сифетом Поџићем око заказивања сједнице Савјета министара БиХ и за сада, с обзиром на то да нису исказане потребе, она неће бити одржана.

Нагласио је још једном да се прати ситуација на терену и да ће након даљих процјена бити одлучени наредни кораци.

Н1

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Горан

23.04.2022 13:22

Нема захтјева за помоћи? Ништа се није десило? Дивно. Научили смо народ да ништа не тражи. Ко циго свог магарца да не једе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

23.04.2022 14:06

Ето прилике да се опере која цркавица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормалан

23.04.2022 14:11

Па наравно они су ту да само праве штету

ОДГОВОРИТЕ