Имамо земљотресе на сваких 10 минута

- Када се деси земљотрес на неком месту иде мала пауза до новог у околини, тло у Босни и Херцеговини још се тресе. Имамо потресе на готово сваких десет минута, то се зове смиривање тла - истиче метеоролог Иван Ристић.

Босна и Херцеговина 23.04.2022 | 11:54
Имамо земљотресе на сваких 10 минута

Снажан земљотрес погодио је синоћ Босну и Херцеговину, а тло се не смирује ни данас. Метеоролог Иван Ристић који већ две године истражује проблем померања тла упозорава да ће земљотреса на овом подручју бити и у току дана, а потреси се могу осетити и у Србији.

- Када се деси земљотрес на неком месту иде мала пауза до новог у околини, тло у Босни и Херцеговини још се тресе. Имамо потресе на готово сваких десет минута, то се зове смиривање тла - истиче Иван Ристић.

Упозорење на нове земљотресе издао је и Европско-медитерански сеизмолошки центар.

У наредним сатима и данима може доћи до накнадних потреса, навели су из ЕМСЦ-а.

- Осим ако је неопходно, држите се даље од оштећених подручја ради ваше сигурности. Будите опрезни и следите информације државних власти - наводи се у упозорењу ЕМСЦ-а.

Подсетимо, први земљотрес јачине 6 степени по Рихтеровој скали забележен је с епицентром у Стоцу. Земљотрес је однео и једну жртву када се стена обрушила на кућу. Погинула је девојка Е. С. (28).

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар