Прве фотографије куће у Стоцу на коју се обрушила стијена

Снажан земљотрес јачине 5,6 степени по Рицхтеру који је синоћ погодио Босну и Херцеговину однио је и један млади живот. Наиме, 27-годишња Елмира Сефо из Стоца подлегла је усљед тешких повреда које је задобила у породичној кући на коју се обрушила огромна стијена.

Босна и Херцеговина 23.04.2022 | 09:42
Прве фотографије куће у Стоцу на коју се обрушила стијена

Прве фотографије које су забиљежили репортери показују оштећења настала на кући усљед земљотреса, али и један од неколико комада стијене који су се обрушили синоћ на дом младе Сточанке.

Задобила је тешке повреде и превезена је хитно у болницу у Мостару, међутим, упркос великим напорима љекара, нису јој успјели спасити живот.

Синоћ се обратио и начелник општине Столац Стјепан Бошковић који је рекао да ће општина помоћи у санирању штете на кући те нагласио да се барем то може учинити с обзиром на то да је живот дјевојке немогуће вратити.

Такође, значајнија материјална штета у Стоцу није причињена, а како су јављали многи грађани, на путевима су били примјетни све чешћи одрони.

Још се ради процјена штете, а сви повријеђени су задобили лакше повреде и пуштени на кућно лијечење.

На путу изнад куће су видљиви остаци обрушених стијена, а на крову куће у којој је страдала дјевојка налази се најлон којим је прекривена рупа настала након што се обрушила стијена на њу.

У кући тренутно никога нема, као што је већ познато родитељи и сестра преминуле дјевојке су задобили лакше тјелесне повреде, а од младе Елмире се од синоћ опраштају многи и они који су је познавали, али и они који нису, али најискреније саосјећају са породицом.

Комшије су потресене и под јаким емоцијама, скрхани су болом због губитка младог живота, а ту је, с друге стране, страх од могућих нових земљотреса.

Један од комшија је за Н1 рекао да је први притрчао дјевојци у помоћ након несреће, али да је, нажалост, видио да нема помоћи јер, како је додао, задобила је изузетно тешке повреде.

Н1

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Порука

23.04.2022 08:05

Сестри наша, нека ти је Рахмет вјецни. Искрено сауцесце фамилији и пријатељима. Драги моји Босанци и Херцеговци, пазите се, љубите се, живот је кратак. Отјерај те те бездусне националне заштитнике. Они вас само лажу, краду и искориштавају за властиту корист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАУДА

23.04.2022 08:13

ТУГА И ЗАЛОСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

23.04.2022 08:52

Заиста ми је жао те младе дјевојке и њене породице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тужно?????

24.04.2022 00:07

Нека ти је покој души,твојој породици саучешће и снагу да издрже бол.Амин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вријеме Поплава 2014

24.04.2022 10:56

Па су неки прицали гдје треба правити куцу на планини или крај воде, обоје зајебано. Крај воде поплава, а на брду сјелина. Потпорни зидови бар ко двије куце кад је крај брда.

ОДГОВОРИТЕ