"Кијев намјерно задржава људе у фабрици Азовстаљ"

Кијев чини све што може да људи који су у фабрици Азовстаљ ту и остану, а то је продужетак политике живог штита украјинских оружаних снага, саопштила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Свијет 22.04.2022 | 22:47
"Кијев намјерно задржава људе у фабрици Азовстаљ"

Они раде све, а то спроводи кијевски режим уз подршку САД ,да би људи присутни у Азовстаљу тамо остали. То је наставак тактике живог штита – рекла је Захарова данас на руској телевизији, преноси ТАС С.

Руска званичница је оцијенила као лажне изјаве Кијева да Русија спријечава цивиле да напусте Азовстаљ.

– То је лаж, није истина. Русија је то више пута рекла. Министарство одбране, Оружане снаге Русије су више пута понављале које путеве, које опције могу да користе људи који желе да напусте Азовстаљ. Њихова безбједност, њихов живот, медицинска помоћ је загарантована по изласку. Све је то више пута речено – истакла је Захарова.

– Кијевски режим, заједно са Вашингтоном, мора да се претвара како не постоји опција за излазак цивила – додала је портпаролка, уз напомену да је “пут из Азовстаља отворен за све који то желе”.

Она је рекла и да Русија има информације које указују да у Азовстаљу има људи који нису повезани са Оружаним снагама Украјине.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је у четвртак извијестио предсједника Владимира Путина да је град Мариупољ заузет и да су се “преостале националистичке снаге сакриле у индустријској зони фабрике Азовстаљ”.

Путин је наредио руској војсци да откаже планове за јуриш на фабрику Азовстаљ у украјинском лучком граду Маријупољу и саопштио да жели да она и даље буде под строгом блокадом, а позвао је преостале украјинске борце да се предају, пренио је Тасс.

(Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Рус

22.04.2022 21:05

Лаз лаз само руси нелазу ево цитам погинуо им један војник кад је москва потонула цуј 1 надмасили су сами себе у лазима ко це им висе вјероват и озбиљно схватат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

23.04.2022 00:39

У наредних пар дана ћеш видјети праву истину, кад из рупе буду истјеране плаћеничке јуначине, које се крију иза цивила. Многи причају ново'рватски и куну дан кад су кренули, али је сад касно.

Name

ре ре

23.04.2022 06:48

па морају људи бранити дрзаву,треба им помоц,Руси су јаци,и треба свијет помоци против окупатора

Name

Име

22.04.2022 21:18

Срам их било што се бране!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

23.04.2022 07:46

Морају да убијају за новац кога бране а, они су све то направили . Јадни Народ те плаценике по кратком поступку даим никад не паднè и коме напамет да иду за паре да убијају.

Name

Ре

22.04.2022 21:50

А од кога то праве живи штит. Од Америке или од Русије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђ. Б.

23.04.2022 05:20

Нато ће ратовати против Руса све до последњег Украинца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

23.04.2022 08:39

5 милиона избјеглих из ратом захвацених регија. Одлазили су и они гдје се бас и није ратовало. Откуд ови цивили у овој фабрици и гле слуцајности бас са Азовском војском. Овдје се јаснк види да су заробљени лицно украјинске и плаценицке војске да би им слузили као зиви стит. Засто војска не пусти цивиле са бијелом заставом . ЗАТО СТО НЕ ЗЕЛИ. ЗАТО СТО ЦЕ ИХ УБИТИ ОНИ ЛИЦНО А КРИВИЦУ СВАЛИТИ НА РУСКУ ВОЈСКУ. ОВО ЈЕ СТРАСНО ,НАРОД НИЈЕ НИСТА КРИВ . ЦИВИЛЕ ЈЕ ТРЕБАЛО ОДМАХ ИСЕЛИТИ А ВОЈСКА НЕК ОДМЈЕРИ СНАГЕ КАД ВЕЦ ТАКО ХОЦЕ. ЈАДАН НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

23.04.2022 09:30

Ова ко и наса драга Бисерка која прица Само оно сто јој ГАЗда нареди. Благо ли се обицном народу ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

23.04.2022 12:55

Треба бити стрпљив, па це се нацисти и страни нацисти предати, а онда нека их стигне правда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

23.04.2022 22:45

Биће заиста интересантно видјети, ко се све крије у овом подземном лавиринту фабрике Азофстаљ, осим припадника нацистичкога батаљона Азова, и бјелосвјетскога олоша плаћеника, које зову пси рата, можда се ту нађе још понеки припадник елитних специјалних војних снага, неких страних армија, коима свакако ту неби требало бити мјесто!!?? Видјећемо ускоро!

ОДГОВОРИТЕ