Председник Си одговорио на писмо британских ученика о климатским променама

Кинески председник Си Ђинпинг недавно је одговорио на писмо ученика школе Франсис Холанд у Британији на тему климатских промена.

Свијет 22.04.2022 | 16:54
Председник Си одговорио на писмо британских ученика о климатским променама

„Планета Земља је попут велике породице, а читаво човечанство је као једна заједница“, рекао је Си.

Си је рекао да придаје велики значај решавању климатских промена и нагласио је визију ’бистрих вода и бујних планина’ као непроцењиво богатство“, што је постало консензус у данашњој Кини.

„Кинеска влада окупља читаво друштво да заштити природу и еколошку околину, активно промовишуц́и зелени развој и напорно радец́и на изградњи прелепе Кине“, рекао је он „Кина предузима мере без преседана за решавање климатских промена и постигла је изузетна достигнуц́а“.

Си је рекао да кинеске школе на свим нивоима и свих категорија придају велики значај образовању о еколошкој цивилизацији. Почевши од малих ствари, кинески ученици негују добре навике очувања енергије и заштите животне средине и уче о усвајању зеленог и нискоугљеничног начина живота.

Си је рекао да жели добродошлицу ученицима школе Франсис Холанд да посете Кину и погледају највец́у светску ветроелектрану, соларну електрану и вештачку шуму, као и сликовите националне паркове. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

калимеро

23.04.2022 10:59

Могу ли и у Схангаи уци, слободно проходати улицама града?Слизати сте се са глобалистима.Радите на смањењу своје и тудје популације.

ОДГОВОРИТЕ